Kreikkalainen Banoffee

Tässä nopeassa ja maukkaassa kerrosherkussa yhdistyy moni hyvä asia. Kreikkalaisen jogurtin pehmeys ja täyteläisyys, baananin ja toffeen makeus sekä myslin vastustamaton rapeus. Kreikkalainen banoffee toimii tarjottavaksi jälkiruokana, viikonlopun aamiaisella tai vaikka välipalana. Annokset voi valmistaa suoraan laseihin tai pieniin purkkeihin, mutta isomman määrän tarpeessa jäkiruoka on näyttävä myös suuressa lasisessa kulhossa.
Rakastan kekseliäitä ruokia, jotka voidaan valmistaa nopeasti perustarvikkeista. Jääkaapistani löytyy yleensä aina jogurttia, kaapista sokeria ja mysliä sekä hedelmälautaselta banaaneja. Pienellä vaivalla ja mielikuvituksella näistä raaka-aineista saa näyttävän brunssiherkun, joka takuulla maistuu ja näyttää fiinimmältä kuin arkiaamiainen 😉 Kreikkalainen jogurtti tuo tietenkin oman täyteläisyytensä reseptiin. I’m addicted!
Kreikkalainen banoffee (n. 6 kpl)
2 dl kermaa
1 dl tummaa sokeria esim muscovadoa
400 g kreikkalaista jogurttia
1 tl vaniljasokeria
2 banaania
Hyvää mysliä esim Startia
Valmista toffee mittaamalla kerma ja sokeri kattilaan. Kiehauta ja keitä hiljakseen noin 20 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä.
Sekoita jogurtti ja vaniljasokeri keskenään sekä viipaloi banaanit.
Ota annoskulhot esiin ja lusikoi pohjalle kerros mysliä. Lisää myslin päälle kerros banaaniviipaleita, sitten toffeeta ja lopuksi jogurttia. Toista näin 2-3 kerrosta, kunnes annos on valmis.

8 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s