Tässäpä jotain ihanan syksyistä ja raikkaan puolukkaista iltateen kaveriksi. Skonssit valmistuvat nopeasti, sillä taikinaa ei tarvitse vaivata tai vatkata. Puolukka tuo leivoksiin pirteän maun lisäksi kivaa väriä ja saa sopivasti makeutta pinnalla olevasta tomusokeripölystä. Idean skonsseihin sain mylifelovefood -blogista, jossa marjana oli käytetty punaherukoita. Eikö olekin koukuttavaa ajatella, että skonssit voivat olla samalla erittäin herkullisia, raikkaan marjaisia ja hiukan terveellisempiä leivoksia? Mh-m, tätä ei auta kuin kokeilla!
Puolukkaskonssit (8 kpl)
3,5 dl täysjyvävehnäjauhoja
4 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
2 rkl voita
150 g maustamatonta jogurttia
3 rkl maitoa
2 dl puolukoita
tomusokeria koristeluun
Mittaa kulhoon jauhot, sokerit, leivinjauhe sekä suola ja sekoita hyvin keskenään. Nypi kylmä voi jauhoseoksen joukkoon. Lisää kulhoon jogurtti ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa liikaa. Lisää vielä lopuksi puolukat ja pyörittele ne taikinan joukkoon.
Muotoile taikinasta pyöreä, pari senttiä korkea levy pellille leivinpaperin päälle. Leikkaa levy kahdeksaan osaan ja erottele palaset hiukan toisistaan, jotta ne saavat hiukan kohoamisvaraa uunissa. Paista 200 °C:ssa noin 20-25 minuuttia kunnes skonssit ovat saaneet väriä ja ovat sopivan kypsiä. Jäähdytä ja koristele siivilöidyllä tomusokerilla.
kokeilin tätä ohjetta ja tykkäsin 🙂
postailin kuvan omasta versiostani: http://nooughtfromis.blogspot.fi/2013/10/jotain-mita-olen-tehnyt.html
TykkääTykkää
Rakastan skonsseja, yleensä teen niitä ihan perinteisimpiä, mutta välillä tällaisia marjaskonssejakin. Olen käyttänyt muun muassa karpaloita ja mustikoita (toisinaan sekaan eksyy vähän valkosuklaatakin…), täytyypä kokeilla sinun innoittamana puolukoillakin! 🙂
TykkääTykkää
Valkosuklaa skonsseissa kuulostaa herkulliselta! Skonssien resepti on kyllä kaikin puolin hyvä, sillä ne valmistuvat melko helposti ja ovat lisäksi hyvin muunneltavissa 🙂
TykkääTykkää
Pystyykö jogurttia korvaamaan esim. rahkalla?
TykkääTykkää
Kyllä varmasti voi, mutta kannattaa varoa ettei taikinasta tule liian paksua. Rahkan kanssa luultavasti jauhojen määrää voisi hiukan vähentää.
TykkääTykkää
Mukavan helppo ohje! Talteen ja kokeiluun 🙂 t. Puolukkafani
TykkääTykkää