Syksyn herkullisin Kurpitsakakku

Nyt viimeistään voi sanoa syksyn kunnolla alkaneeksi, sillä kaupoistakin löytyy isot kasat kurpitsoja! Ja sanoisinko, että paras tapa hyödyntää nuo sesonkiherkut on tietenkin mehevässä ja syksyisen värisessä kakussa!
Lähdin mukaan Pyrexin satumaailma leivontakampanjaan, jossa kuusi blogiringin bloggaajaa sai testattavakseen pyrexin tuotteita ja tehtäväkseen toteuttaa kampanja satuteeman mukasesti. Kukin bloggaaja sai eri tuotteen ja itse pääsin kokeilemaan non stick -leivontavuokia! Hetken ajan mietin minkä sadun valitsisin omalle reseptilleni, mutta lopulta päätös ei ollut vaikea. Muumilaakson tarinat ovat mielestäni parhaita satuja!
Yksi syy miksi pidän muumeista ja miksi mielestäni muumit sopivat erinomaisesti tähän kampanjaan on se, että muumeissa kaikki ruokaan liittyvät asiat esitetään aina todella herkullisesti ja iloisesti. Muumimamman pannukakut ovat kaikkien herkkua ja niitä syödään yhdessä isolla joukolla maukkaan hillon kera. Muumimammalla on aina ainekset varattuna piiraan tekoa tai yllättävää eväsretkeä varten. Ehkä kaikista paras muumi-ruokajakso on kuitenkin se, jossa muumit ovat kasvattaneet jättikurpitsan ja josta he tekevät pöydän täyteen erilaisia toinen toistaan herkullisemman näköisiä tarjoiltavia. 
 Tässä oma versioni muumimamman täydellistä ja herkullisesta kurpitsakakusta. Kakku muistuttaa hiukan porkkanakakkua, mutta on kurpitsainen maultaan. Tein kakun pyrexin irtopohjakakkuvuoassa, joka toimi kyllä erinomaisen hyvin paistossa!
Kurpitsakakku

 5 dl kurpitsasosetta (n. 1 kg kurpitsasta)
70 g pekaanipähkinöitä rouhittuna
4,8 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
2 tl kanelia
4 kananmunaa
3,6 dl sokeria
240 ml rypsiöljyä
2 tl vanilja-aromia

Kuorrute ja täyte:
100 g voita
250 g tomusokeria
400 g tuorejuustoa
0,5 appelsiinin kuori

Koristeluun pekaanipähkinöitä

Valmista sose pilkkomalla kurpitsa kuorineen isoiksi lohkoiksi ja poistamalla siemenet keskiosasta. Aseta lohkot uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 175 °C:ssa noin 45 minuuttia kunnes kurpitsa on pehmeää. Jäähdytä palat, irrota kuoret ja soseuta monitoimikoneessa.

Sekoita jauhot, sooda, suola ja kaneli keskenään. Valmista taikina vatkaamalla munat ja sokeri omassa kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon vaniljauute sekä huoneenlämpöinen öljy ohuena nauhana samalla vatkaten. Sihtaa munavaahdon joukkoon jauhoseos pienissä erissä. Sekoita vain sen verran, että jauhot sekoittuvat taikinaan. Sekoita lopuksi kurpitsasose ja hienonnetut pekaanipähkinät lastan avulla taikaan.
Jaa taikina kahteen saman kokoiseen pyöreään irtopohjavuokaan (tai paista pohjat vuorotellen) ja paista 175 °C:ssa noin 35 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä vuoassa.

Valmista kuorrute vatkaamalla huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto keskenään. Sihtaa joukkoon tomusokeri ja jatka vatkaamista.  Lisää lopuksi appelsiinin kuori ja tarkista maku.
Täytä ja kuorruta kakku hyvin jäähtyneenä.

Yhteistyössä Pyrex

5 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s