Tämä täyteläisen suklainen, tahmea ja viettelevä kakku vie kelen mennessään. Kirjaimellisesti. Tätä suussa sulavaa herkkua on vaikea kuvailla, sillä sanat eivät vaan riitä! Valokuvauksen kanssakin oli hieman ongelmia, sillä ennen kuvausta maistamani pala oli niin herkullinen että se sai minut haaveilemaan hetkeksi nojatuolin pohjalle 😉
Suunnittelin tekeväni brownieseja jo jokin aika sitten, mutta syntymäpäivieni lähestyessä päätin yhdistää kakun ja browniesit. Ja se kannatti! Tämä kakku on yksi parhaista suklaakakuista mitä olen tehnyt. Se on täydellisen makuinen sellaisenaan eikä välttämättä vaadi kaverikseen kermaa, jäätelöä tai marjoja. Kaiken kukkuraksi kakun valmistus on melko helppoa ja nopeaa, niin kuin mutakakuilla yleensä.
Brownie Cake
2,25 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
150 g suklaata (tummaa, esim taloussuklaata)
150 g voita
3,2 dl sokeria
1 tl vanilja-aromia
3 kananmunaa
1 dl pekaanipähkinöitä
Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Sulata suklaa sekä voi vesihauteessa. Lisää sokeri sulaan suklaaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää vanilja ja kananmunat yksitellen vispilän avulla sekoittaen. Lisää lopuksi jauhoseos ja murskatut pähkinät.
Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (käytin 20 cm vuokaa). Paista 175 °C:ssa noin 30-40 minuuttia, riippuen vuoan koosta. Kakku saa jäädä keskeltä hiukan pehmeän näköiseksi. Jäähdytä hyvin vuoassaan.
Hyvän näköstä kakkua! 🙂 Aattelin kysyä että paljon kannattaa laittaa vaniljaa jos laittais tuoreen tai siis tangon, 1 vai 2 ? 😀
TykkääTykkää
Kiitos 🙂 Uskoisin että 1 tanko riittää varsin hyvin. Tuore vanilja on melko voimakasta ja antaa hyvin makua 🙂
TykkääTykkää
Oi namnamnamnam!!!! 🙂 Tänään on kyllä tehtävä suklaakakku!!!
TykkääTykkää
Jees kiitos! Meinaan kyllä kokeilla tätä, muutenki on paljon hyviä ruokia ja reseptejä sun blogissa, pointsit sinne! 🙂
TykkääTykkää
Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta 😉
TykkääTykkää
Kiitos reseptistä! Tätä nautittiin meillä tänään ja isät tykkäsivät kovasti! Pähkinät olivat ihania, seuraavalla kerralla laitan ehkä vielä vähän enemmän. Kyytipoikana oli Pappagallon vadelmasorbettia. Ah, namia!
TykkääTykkää
Nam! Mukava että maistui 🙂
TykkääTykkää
Oi nam, tämä näyttää todella hyvältä! Tätähän voisi leipoa nyt joulunaikaan vaikka piparkakkumausteilla maustettuna. 😉
TykkääTykkää
Piparkakkumausteet kuulostaa ihanalta lisältä! Olen itsekin ajatellut että tätä voisi tehdä uudemman kerran jouluksi 🙂
TykkääTykkää
Nam! Voisikohan tämän tehdä myös uunipellille?
mai
TykkääTykkää
Hei! Kyllä varmasti voi. Luulisin että resepti kannattaa silloin tehdä 1,5 tai 2 kertaisena ja paistoaika voi olla hivenen lyhyempi.
TykkääTykkää
Todella hyvää! Vähensin hieman sokerin määrää ja edelleen suussa sulavaa. Pähkinöt olivat mukava piristys, niitä voisi ensi kerralla laittaa vielä hitusen lisää😜
Kiitos reseptistä 🙂
TykkääTykkää
Mukava kuulla! Kiitos. Hyvää viikonloppua 🙂
TykkääTykkää