Hunajainen persimonpiiras

Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Persimon, sharon, kaki. En osaa sanoa mikä näiden ero on, mutta niistä kaikista saa ainakin valmistettua ihanaa piirasta! Persimonpiiras on tehty suklaapohjaan ja täytteessä on täyteläistä ranskankermaa. Lisäksi piiras on makeutettu hunajalla, joka sopii täydellisesti hedelmän makuun!

Tähän aikaan vuodesta persimoneja löytyy kaupasta ja olen pitkään miettinyt miten niitä voisi hyödyntää leivonnassa. Piiraassa persimonin oma maku säilyy puhtaana ja se tuo juuri sopivaa makeutta täytteeseen. Tämän piiraan myötä juhlistetaan samalla myös 2-vuotis blogisynttäreitä! En olisi parempaa lahjaa voinut saada kuin tunnustuksen Glorian blog awars gaalassa viime viikolla 🙂

Persimonpiiras (27 cm vuokaan)

Pohja:
3 dl jauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
0,25 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
125 g kylmää voita
n. 0,5 dl kylmää vettä

Täyte:
200 g tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
3 rkl hunajaa
1 kananmuna
noin 3 persimonia

Koristeluun tummaa suklaata 
Valmista piirakkapohja mittaamalla tehosekoittimeen jauhot, kaakaojauhe, sokerit ja suola. Pyöräytä sekaisin. Kuutioi kylmä voi ja lisää jauhojen joukkoon. Pyöräytä koneella kunnes voi on tasaisena jauhojen joukossa. Taikina onnistuu hyvin myös käsin tehtynä, käytä silloin apuna taikinarautaa tai haarukkaa. Lisää lopuksi jauhoseokseen kylmä vesi kunnes seos on taikinamaista, hieman kokkareista, mutta koossa pysyvää. Kasaa taikina palloksi, kelmuta ja laita pakkaseen tunniksi tai jääkaappiin pidemmäksi aikaa.

Kauli taikina ohueksi levyksi jauhotetun alustan päällä. Nosta pohja piirasvuoan päälle ja tasoita pohjalle sekä reunoille. Leikkaa ylimääräinen taikina pois.

Valmista täyte sekoittamalla tuorejuusto, ranskankerma, kananmuna ja hunaja tasaiseksi massaksi vispilän avulla. Kaada täyte pohjan päälle ja lisää viipaloidut persimonit päälimmäiseksi. Paista 200 °C:ssa noin 17-20 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt ja saanut hiukan väriä. Jäähdytä ja koristele lopuksi sulatetulla suklaalla.

11 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s