Kookosskonssit

Pienet pyöreät skonssit hurmaavat kookoksisella maullaan ja maistuvat parhaalta lämpimiltään teepöydän ääressä. Skonssit ovat nopeita valmistaa ja toimivat teeleipänä yhdessä hillon ja kermavaahdon tai vaikka tuorejuuston kanssa. Kookos tuo skonsseihin hippusen joulun tuntua ja levittää ilmaan aromikasta tuoksua uunissa kypsyessään. Jokohan nyt voisi kääntää ajatukset kohti joulua ja laittaa jouluvalotkin koristamaan ikkunoita 🙂

Kookosskonssit (n. 16 kpl)

2 dl kermaa
0,5 tl vaniljauutetta
50 g kylmää voita
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
3 rkl sokeria
1,25 dl kookoshiutaleita
2 kananmunaa
1 rkl maitoa
Sekoita keskenään 1 kananmuna, kerma, maito ja vanilja. Mittaa jauhot, leivinjauhe, sokeri ja kookoshiutaleet  toiseen kulhoon ja nypi joukkoon kuutioitu kylmä voi. Lisää märät aineet jauho-voiseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Älä kuitenkaan vaivaa. Nosta pelille pyöreitä nokareita lusikan avulla ja voitele kevyesti kananmunalla. Koristele ylimääräisillä kookoshiutaleilla ja paista 220 °C:ssa noin 10-13 minuuttia kunnes skonssit ovat saaneet hiukan väriä.

4 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s