Joulukalenteri 2: Omenainen glögi

 

Tässä ohje ihanan mausteisesta ja höyryävän lämmittävästä vaaleasta glögistä. Glögin hurmaava maku saa pohjansa omenamehusta ja valkoviinistä sekä mausteisuutensa joulun parhaista mausteista! Ilmassa tuoksuvat klementtiini, kaneli, neilikka ja vanilja antavat lupauksensa maistuvasta lopputuloksesta. Itse tehty glögi onkin loistava valinta esimerkiksi pikkujoulutarjoiluun tai lämmikkeeksi kotisohvalle.

 

Glögin voit keittää alkoholittomaksi tai vaihtoehtoisesti lisätä viinin vasta valmistuksen loppuvaiheilla, jolloin saat glögistä maistuvan juhlajuoman.

Omenainen glögi

1 l omenamehua (cloudy apple)
0,75 l kuivaa valkoviiniä
2 klementtiinin kuorta ja 1 klementtiinin mehu
n. 4 cm pala inkivääriä
1 iso kanelitanko
1 vaniljatanko
1 tl neilikkaa
1 tl kaardemummaa
3-5 rkl ruokosokeria
Manteleita ja vaaleita rusinoita

1.
Kaada omenamehu ja valkoviini isoon kattilaan. 

2.
Raasta joukkoon klementtiinin kuoret sekä kuorittu inkivääri. 
Purista joukkoon klementtiinin mehu. 
Halkaise vaniljatanko ja lisää se yhdessä 
muiden mausteiden kanssa kattilaan. 

3.
Keitä glögiseosta hiljaksellaan noin 1 tunnin ajan, 
jolloin glögi maustuu riittävän ajan. 
Tarkista makeus ja lisää sokeria tarvittaessa. 

4.
Siivilöi halutessasi ja tarjoile lämpimänä 
manteleiden ja rusinoiden kanssa.

9 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s