Joulukalenteri 3: Pähkinäinen mysli

Itse tehtyä mysliä on aiemminkin kokeiltu blogissa, mutta tässä ohje pähkinävoilla maustettuun versioon. Täyteläisessä ja ihanan paahtuneessa myslissä maistuu todellakin pähkinä ja sen vuoksi resepti onkin loistava valinta joulunajan mysliksi! Joukkoon voisi lisätä vielä rusinoiden lisäksi esimerkiksi taateleita, viikunoita tai muita kuivahedelmiä jos haluaa erityisen jouluisen lopputuloksen.
Peanutbutter mysli
6 dl kaurahiutaleita
2 dl mantelilastuja tai pähkinöitä
1,5 tl suolaa
1 dl muscovadosokeria
1,5 dl vettä
1,5 dl pähkinävoita
Rusinoita
Sekoita kaurahiutaleet ja mantelilastut kulhossa. Mittaa kattilaan vesi ja sokeri ja kuumenna kunnes sokeri on liuennut. Lisää suola sekä pähkinävoi ja kaada märkä seos kuivien aineiden joukkoon. Sekoita hyvin ja kaada mysliseos uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda mysliä 150 °C:ssa noin 1 tunnin ajan ja kääntele mysliä noin 15 minuutin välein. Jäähdytä hyvin ja lisää lopuksi rusinat ja mahdolliset muut kuivahedelmät.

3 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s