Joulukalenteri 4: Vuohenjuustopiiraat

Tällä kertaa joulukalenterissa on tarjolla suolaisia makupaloja. Nämä ihanan pienet ja maukkaat vuohenjuustopiiraat sopivat erinomaisesti vaikka itsenäisyyspäivän juhlapöytään. Pitkään paistunut sipulihillo tuo piiraisiin karamellisoitunutta makua ja sopii erinomaisesti vuohenjuuston kanssa. Näitä piiraita ei vaan voi vastustaa! Ohje on testattu blogiringin tapaamisessa viime keväällä, jossa vuohenjuustopiiraita kokkailtiin maukkaan tomaattikeiton kumppaniksi. Jos vuohenjuusto ei miellytä makuasi voit kokeilla korvata sen reseptissä esimerkiksi fetajuustolla.

Vuohenjuustopiiraat

Sipulihillo:
8 punasipulia
4 rkl oliiviöljyä
hippu sormisuolaa
6 rkl balsamicoa
3 rkl ruokosokeria
Piiraat:
1 pkt lehtitaikinaa
1 kananmuna voiteluun
n. 150 g vuohenjuustoa
tuoretta timjamia
suolaa, pippuria
Balsamicosiirappi:
125 ml balsamicoa
1,5 rkl ruokosokeria
Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Paista sipuleita oliiviöljyssä paistinpannulla noin 15 minuuttia tai kunnes sipulit ovat pehmentyneet. Mausta suolalla ja alenna lämpöä. Paista vielä noin 30 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää balsamico ja sokeri sipuleiden joukkoon ja sekoita hyvin. Paista vielä noin 30 minuuttia ja lisää balsamicoa tarvittaessa. Rakenteen tulisi muistuttaa marmelaadia. Jäähdytä hillo.
Leikkaa sulatetusta taikinasta muotin tai lasin avulla pyöreitä pohjia. Aseta pohjat pellille leivinpaperin päälle. Paina keskiosaa hiukan kasaan ja pistele haarukalla muutama reikä pohjan keskelle.
Lusikoi pohjien päälle sipulihilloa. Lisää vuohenjuustokiekko piiraiden keskelle ja mausta kevyesti suolalla sekä pippurilla. Voitele vielä taikinan reunat kananmunalla ja paista 200 °C:ssa noin 20 minuuttia.
Valmista balsamicosiirappi keittämällä balsamicoa ja sokeria kunnes seos on haihtunut noin puoleen ja muodostunut siirappimaiseksi.
Koristele valmiit piiraat tuoreella timjamilla ja balsamicosiirapilla.

6 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s