Joulukalenteri 5: Valkosuklaa-mustikkajuustokakku

Valkosuklaa ja mustikka ovat lyömätön yhdistelmä. Tässä juustokakussa ne pääsevät molemmat oikeuksiinsa rapean keksipohjan päällä. Mustikka on keitetty ihanan paksuksi ja makeaksi hilloksi ja se koristaa kakun pintaa pehmein kuvioin sekä tuo raikkautta täyteläiseen valkosuklaaseen. Tämä kakku sopii hyvin vaikka itsenäisyyspäivän juhlapöytään!

Valkosuklaa-mustikkajuustokakku

Mustikkahillo:

100 g mustikoita 
1 rkl vettä
1 rkl hillosokeria
Pohja:
200 g digestive -keksejä
75 g voita
Täyte:
5 liivatelehteä
1 rkl sitruunanmehua
3 dl kermaa
1 rkl sokeria
150 g valkosuklaata
400 g tuorejuustoa
Valmista mustikkahillo keittämällä aineksia kattilassa parin minuutin ajan. Puserra mustikat siivilän läpi ja ota mustikoista irtoava neste talteen puhtaaseen kattilaan. Lisää hillosokeri ja keitä vielä 5 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä hyvin.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen kakkua varten. Valmista pohja murskaamalla keksit esimerkiksi muovipussin sisällä. Kaada keksimuru kulhoon ja lisää sulatettu voi keksien joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja painele keksipohja irtopohjavuoan pohjalle. Ison ja tasaisen lastan avulla painamalla saa pohjasta helposti kauttaaltaan tasaisen.

Valmista täyte vatkaamalla kerma ja sokeri vaahdoksi. Pehmennä tuorejuusto kulhossa ja yhdistä kermavaahto tuorejuuston joukkoon. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja sekoita tuorejuusto-kerman joukkoon. Kuumenna lopuksi lasissa tilkka sitruunanmehua mikrossa kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet kuuman mehun joukkoon hyvin sekoittaen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Varmista että täyte on tasaista. Tarkista maku ja kaada keksipohjan päälle. Lisää lopuksi kakun pintaan mustikkahilloa tipoittain. Vedä kakun pintaan kaunis kuvio esimerkiksi hammastikun avulla mustikkapisaroiden läpi. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.

9 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s