Joulukalenteri 8: Leivontakaappini

Nyt pääset kurkistamaan leivontakaappini sisältöön. Vaikka leivonnassa käytetään paljon samoja välineitä kuten ruanlaitossa muutenkin niin yksi kaappi on keittiössämme varattu kokonaan leivontakäyttöön. Kaapin paikka oli tarkoin mietitty ja varattu jo keittiön suunnittelussa ennen muuttoa, joten sellaiselle todellakin on ollut tarve 🙂

Pääasiassa leivontakaappini sisältää asioita joita keittiössä ei normaalisti käytetä ihan jokaisena arkipäivänä. Useat vuoat ja muotit ovat tulleet tarpeeseen ja mahdollistavat erinäköisten kakkujen valmistuksen. Uusimmat vuokani ovat pienet noin 10 cm piirasvuoat, jotka ovat niin suloiset ja sopivat täydellisesti pieneen leivontaan sekä kokeiluihin. Vuokien lisäksi kaapissa on yksi tilasyöppö, josta en enää suostuisi luopumaan nimittäin vanha perintö-kenwoodimme. Sen lisäksi käsisekoitin on näppärä ja nopea vaihtoehto kevyempään vaahdotustarpeeseen. Vohvelirauta ja brulee-poltin ovat lisäksi laitteita, jotka kuuluvat leivontakaappini sisältöön.
Metallikulhot ovat olleet ahkerassa käytössä ja toimivat niin marengin vaahdotuksessa kuin suklaan sulattamisessa vesihauteessa. Näitä vaan ei ole ikinä liikaa! Monet leivontavälineet ovat melko harvoin käytössä, mutta silti tarpeellisia. Tällaiseksi luokittelen suklaamuottini jotka kaivetaan esiin noin kerran vuodessa kaapin pohjalta 🙂
Vuokien ja välineiden lisäksi leivontakaapistani löytyy koristelu ja kuvausrekvisiittaa. Erilaiset nauhat, liinat, makeiset, lusikat ja kortit viimeistelevät leivokset ja ovat mukava lisä silmälle. Muuta pikkutavaraa ovat mm. lämpömittari, minikaulimet, pensselit, värit ja pursottimet.
Leivonnassa hyvät ja monipuoliset välineet ovat tietenkin suuri apu ja joskus jopa välttämättömiä. Itselläni välinevalikoima ei ole mielestäni vielä kovinkaan kattava ja välillä onkin hyvä muistaa, että mielikuvituksen avulla voi usein korvata kalliit välineet. Esimerkiksi suklaata voi muotittaa jääpalamuotteihin tai lääkelaseihin. Tyhjiä lasipurkkeja voi käyttää muotteina ja mukeja pieninä vuokina. Pakastepussien avulla saa kirjailtua ja koristeltua sulalla suklaalla ja tyhjät kananmunakennot toimivat hyvin macaronien kuljetuksessa. Jos tilanpuute kuitenkin uhkaa niin ripusta kauneimmat vispiläsi ja lastasi vaikka keittiön seinälle sisustusmielessä 🙂

One comment

  • Kätevää kun tarvikkeet löytyvät yhdestä kaapista. Ja on sinulla ihan kivasti tarvikkeita, mutta sinä varmaan leivotkin aika paljon.

    Tykkää

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s