Joulukalenteri 13: Suklaa Cupcakes

Suklaiset kuppikakut ovat nimensä mukaan täydellisen suklaisia. Suklaata ei ole pelkästään ihanan mehevässä taikinassa, vaan myös kuorrutteessa. Suklaan lisäksi taikinassa on pieni loraus kahvia, joka tuo makuun syvyyttä ja varmistaa ettei lopputulos jää kuivaksi. Nämä silmilläkin syötävän herkulliset kuppikakut todellakin tyydyttävät suklaanhimon! 
Suklaiset Cupcakesit (n. 12 kpl)

2,5 dl jauhoja
2,5 dl sokeria
0,75 dl kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
hippu suolaa
1,25 dl pehmeää voita
2 munaa
1 tl vanilja-aromia
1,25 dl kahvia
Suklaakuorrute:
200  g suklaata
2 dl kermaa
raastettua suklaata koristeluun
Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa toisessa kulhossa sekaisin huoneenlämpöinen voi ja munat sekä vanilja-aromi. Lisää voiseokseen vuorotellen lastalla sekoittaen siivilöityä jauhoseosta ja kahvia. Annostele muffinssivuokiin ja paista 175 °C:ssa noin 18 minuuttia. Jäähdytä hyvin.
Valmista suklaakuorrute sulattamalla suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sula suklaa kerman joukkoon varovasti nostellen. Sekoita tasaiseksi ja siirrä pursotinpussiin. 
Pursota kuorrute cupcakesien päälle. Koristele suklaahipuilla.

7 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s