Niin kuin blogin historiasta varmaan huomaa, on kehitystä tapahtunut valokuvien suhteen. Kuvauksen olen oppinut itse blogin kirjoituksen yhteydessä ja oppeja kyselemällä. Kaikki blogini kuvat ovat itse kuvattuja. Nykyisin kuvaan Canonin EOS 600D-kameralla ja 50 mm 1.4 linssillä. Järjestelmäkamera mahdollistaa tiettyyn tasoon pääsemisen valokuvissa ja on myös kehittänyt kuvaustekniikkaa paljon. Kameran lisäksi varsinkin pimeään aikaan jalustasta on paljon apua kuvauksessa, sillä jalusta varmistaa että kuvista tulee riittävän valoisia ja tarkkoja. Suosittelen jalustan kanssa kuvaamista ja sen opettelua vaikka itsekin olen niiden jalkojen ja vipujen asentojen kanssa paininut moneen otteeseen 🙂 Oikeastaan muuta kuvausvälineistöä ei itselläni ole. Tietenkin apuna on jakkaroita, liinoja, paperia ja teippiä, jotta kameran tai taustan saisi haluamaansa kohtaan, mutta apuväleineiden laadulla ei oikeastaan ole väliä elleivät ne joudu kuvaan. Leivokset ja ruoat joita kuvaan ovat aina täysin syötäviä, joten liimaa tai nuppineuloja en käytä niihin 🙂
Aina kuvat eivät ole täysin tyydyttäviä ja monesti huomaakin että kiireessä jokin asia jää huomioimatta. Itse yritän ottaa kuvat mahdollisimman laadukkaina, jotta niitä ei tarvitsisi muokkailla paljoa. Useimmiten säädänkin kuvankäsittelyllä vain vähän valoa tai värisävyjä. Tässä pari omaa vinkkiäni ruokakuvaukseen, jotka auttavat ainakin itseäni kuvien ottamisessa.
Etsi kuvaukseen sopiva valoisa paikka. Tarvittaessa siirrä huonekaluja tai ota apupöytä käyttöön. Itse kuvaan usein keittiön ikkunan läheisyydessä, jonne luonnonvaloa tulee paljon. Älä kuitenkaan kuvaa suorassa auringonpaisteessa.
Sammuta kaikki lamput jos kuvaat sisällä (ellei sinulla ole kuvausta varten hankittuja valoja). Itse kuvaan lähes ainoastaan luonnonvalossa ja usein keinovalot saattavat näyttäytyä oudoilta ja eri värisiltä kuvissa.
Tarkista sommittelu ennen lopullisella ruoalla kuvaamista. Sopiiko rekvisiitta kuvaan ja pitääkö jotain vielä muuttaa? Myös kameran säädöt on hyvä laittaa alustavasti kohdilleen. Tämän jälkeen on helppo ottaa lopullinen ruoka kuvaan, jolloin se ei ehdi lässähtää, kuivahtaa tai muuten muuttua kuvaushetkellä.
Varmista ettet itse näy kuvassa. Esimerkiksi lusikat ja metallit heijastavat hyvin ympäristöstä 🙂
Olen kyllä ihmetellyt kun blogeissa on niin hienoja kuvia. Itse kun olen ottanut kuvia leipomuksistani, niin ei niistä saa millään yhtä hienoja.
TykkääTykkää
Harjoitus tekee mestarin 🙂 Toivottavasti vinkeistä on apua jos valokuvaus kiinnostaa!
TykkääTykkää
Tämä postaus tuli kuin naulan kantaan, kiitos 🙂 Itse pistin eilen hankintaan uuden paremman kameran ja haluaisin todellakin oppia valokuvaamaan paremmin ja kehittyä siinä. Siinä sivussa julkaista myös omaan blogiini paremman näköisiä kuvia.
-suklaakirsikkaa-
TykkääTykkää
Tosi kiva tää postaus. Itse kuvaan digikameralla kun ei meidän järkkäri halua yleensä toimia… 😀
TykkääTykkää
Mukava kuulla! Tsemppiä uuden kameran kanssa, se tulee varmasti kasvattamaan kuvausintoa ja sitä kautta varmasti myös taitoa 🙂
TykkääTykkää
Kameroilla on ilmeisesti välillä oma tahtonsa, ei sille aina mitään voi ;D
TykkääTykkää