Joulukalenteri 17: Appelsiini-inkiväärihillo

Tänään on tasan viikko aikaa jouluaattoon. Jos vielä et ole maistanut tai leiponut joulutorttuja niin nyt se kannattaa, sillä tässä on resepti virkistävään variaatioon joulutorttuihin käytettävästä hillosta. Appelsiini-inkiväärihillo maistuu raikkaalta ja siinä myös hiukan jouluista makua kanelista sekä tähtianiksesta. Hillo on valmistettu uuninkestäväksi, joten se sopii erinomaisesti joulutorttuihin ja muihin leivoksiin.

Appelsiini-inkiväärihillo

3 appelsiinia
1 rkl raastettua inkivääriä
1,5 dl hillosokeria
1 kanelitanko
1 tähtianis
1 rkl perunajauhoja
n. 2 rkl kylmää vettä

Raasta kattilaan yhden appelsiinin kuori ja purista 
lisäksi kolmen appelsiinin mehu. Hedelmäliha-sattumat mehun 
joukossa eivät haittaa. 

Lisää kanelitanko, tähtianis, inkivääri sekä hillosokeri ja 
lämmitä kiehuvaksi. Keitä hilloa noin 15 minuuttia, 
jonka jälkeen poista kaneli ja tähtianis hillosta. 


Liuota perunaujauhot pieneen vesitilkkaan ja kaada kiehuvan 
hillon joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen. 
Anna kiehahtaa vielä kerran jonka jälkeen siirrä kattila 
syrjään jäähtymään tai purkita hillo kuumana 
puhtaisiin hillopurkkeihin. 

Anna hillon jäähtyä ja jähmettyä kunnolla ennen käyttöä.

2 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s