Joulukalenteri 18: Piparipiiraat

Tässä maistuva piirakkaohje sesonkiin sopivista minipiirakoista. Nämä jouluiset annospiiraat ovat tehty piparkakkupohjaan, mikä tuo makuun mausteisuutta ja jouluisuutta. Täytteenä on makeaa vaniljarahkaa ja kirpeitä puolukoita. Tämän nopean vierasvaran ainesosat kannatta varata jääkaappiin, sillä maukkaan piiraan valmistukseen tarvitsee varata vain puolen tunnin varoitusaika 🙂

 

Piparkakku-rahkapiiraat (n. 6 keskikokoista)

400 g piparkakkutaikinaa
2 prk vaniljarahkaa
2 kananmunaa
2 tl sokeria
n. 1,5 dl puolukoita
Kauli piparkakkutaikina levyksi ja painele taikina piirasvuokien pohjille. Leikkaa ylimääräiset reunat pois. Valmista täyte sekoittamalla vaniljarahka, kananmunat ja sokeri. Lusikoi täytettä piparipohjien päälle ja ripottele lopuksi puolukoita piiraiden pinnalle. Paista 200 °C:ssa noin 15-18 minuuttia kunnes täyte on hiukan hyytynyt. Jäähdytä.

Koristele jäähtyneet piiraat tomusokerilla.

5 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s