25 g tuorehiivaa
1 rkl hunajaa
2,5 tl suolaa
2 dl maitoa
4 dl vettä
6 dl spelttijauhoja
6 dl grahamjauhoja
1 rkl fenkolin siemeniä
n. 1 dl puolukoita
1-2 dl vehnäjauhoja alustukseen
Murenna hiiva kulhoon ja lisää kädenlämpöinen maito sekä vesi. Sekoita tasaiseksi ja lisää hunaja sekä suola. Lisää seokseen spelttijauhot ja sekoita tasaiseksi löysäksi taikinaksi. Anna taikinan hapantua yön yli kulhossa leivinliinalla peiteltynä.
Lisää seuraavana päivänä taikinaan grahamjauhot ja fenkolin siemenet. Alusta taikinaa ja lisää tarvittaessa vehnäjauhoja joukkoon kunnes saat rakenteesta helposti leivottavan.
Kauli taikina hyvin jauhotetun työpöydän päällä erittäin ohueksi levyksi (pari mm). Ota piparimuotilla taikinalevystä pieniä näkkileipiä ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Pistele pintaan haarukalla reikiä ja ripottele muutama puolukka pintaan.
Paista näkkärit uunin ylätasossa 225 °C:ssa noin 7-10 minuuttia kunnes näkkärit saavat hiukan väriä ja ovat rapsakoita. Anna jäähtyä.