Joulukalenteri 22: Vinkkejä leivontaan

Joululeivonnan ollessa kuumimillaan on hyvä keskittyä hetkeksi ja varmistaa että kaikki sujuu suunnitelman mukaisesti. Tässä minulta pari yleistä vinkkiä leivontaan, jotka auttavat herkullisen ja näyttävän lopputuloksen saavuttamisessa. Osa vinkeistä perustuu omaan kokemukseeni ja osa on opittuja kirjoista sekä ohjeista.

Raaka-aineet:

Käytä aina voita. Se antaa aitoa makua. Joissain resepteissä margariinia saatetaan käyttää kuohkeuden saavuttamiseksi, mutta kunnolla vatkattu voi takaa saman asian.

Käytä resepteissä aina isokokoisia kananmunia. Huoneenlämpöisinä ellei toisin mainita.

Käytä aitoa vaniljaa vanilliinin sijasta. Maussa huomaa eron. 
Leivonta:
Lue resepti ennen leipomista ja laita raaka-aineet sekä leivontavälineet valmiiksi pöydälle. Tämä auttaa leivontaa ja tekee siitä rennompaa. Kiireessä usein lopputulos kärsii tai jokin vaihe unohtuu välistä.

Vaahdota riittävästi. Sekä voi-sokeriseosta että muna-sokeriseosta. Kuohkea ja vaalea vaahto on vaivan arvoinen.

Tarkista kakun kypsyys aina puutikulla. Tikku tulee kakusta ulos puhtaana kun kakku on kypsä. Jos kakku on kuitenkin jäänyt keskeltä raa’aksi niin peli ei ole vielä menetetty. Voit kaivaa kakun keskustan kokonaan pois ja täyttää reiän esimerkiksi kermavaahdolla ja marjoilla!

Jos kakku paistuu liian kuivaksi, voit kostuttaa sitä jälkiruokaviinillä, mehuilla tai esimerkikisi itse keitetyllä appelsiinisokeriliemellä. Seuraavalla kerralla kakku kannattaa peittää foliolla uuniin laitettaessa niin mehukkuus säilyy paremmin.

Ja tärkein ohje vielä loppuun. Leivo iloisella mielellä 🙂

2 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s