Joulukalenteri 23: Suklaamoussekakku

Joulu alkaa jo hiipiä nurkan takaa väkisinkin ja pikkuhiljaa alkaa tuntua siltä, että on aika keskittyä nauttimaan ja tarkastelemaan kinkun paistoa 🙂 Tässä kuitenkin vielä resepti mainiosta ja täyteläisen suklaisesta suklaamoussekakusta. Kakku on tehty minttusuklaamoussesta ja pinnalla on näyttävän tumma suklaakuorrute. Jouluisen kakun kruunaa tietenkin suuret konvehtipalloset, joilta ei voi jouluna välttyä. Tämä kakku sopii mainiosti myös uudenvuoden juhlapöytään jos jouluherkut ovat jo valmiina odottamassa syöjiään.

Suklaamoussekakku
200 g kaurakeksejä
75 g voita
6 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
400 g suklaata (marabou minttusuklaa)
250 g maustamatonta tuorejuustoa
0,25 dl sokeria
Pinnalle 150 g tummaa suklaata
Koristeluun muutama tuore vadelma
Pyöreitä konvehteja
Murskaa keksit tehosekoittimessa ja lisää joukkoon sulatettu voi. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele keksimuru vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi esimerkiksi lastan avulla. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteen päällä ja yhdistä sula suklaa tuorejuuston sekä sokerin kanssa. Kuumenna pienessä kattilassa tilkka vettä kiehuvaksi ja sulata liivatteet kuuman veden joukkoon samalla sekoittaen. Kaada liivateseos ohuena nauhana suklaamassan joukkoon ja sekoita hyvin lastan avulla. Lisää viimeisenä joukkoon myös kermavaahto. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä vähintään muutama tunti tai seuraavaan päivään. 
Kuorruta kakku sulattamalla tumma suklaa vesihauteessa ja kaatamalla suklaa tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle. Koristele vadelmilla ja konvehdeilla. 

 Huomenna avautuu vielä viimeinen joulukalenterin luukku! Täytyy sanoa että blogi-joulukalenteri on ollut mielenkiintoinen kokemus ja varma tapa päästä joulun tunnelmaan kiinni 🙂 Mitä te olette pitäneet Yummy Bakerin joulukalenterista?

9 comments

  • Hyvää Joulua! Kiva on ollut kurkkia, mitä seuraava päivä aina tuo tullessaan, ja saada hyviä reseptejä ja vinkkejä.

    Tykkää

  • Kalenteri on ollut tosi hyvin tehty ja antoisa, kiitos siitä! Monta reseptiä poimin talteen ja turkinpippurimarenkeja kokeilinkin jo suurella menestyksellä! Kiitos ja iloisia loppuvuoden juhlapäiviä! 🙂

    Tykkää

  • Mietin sitä, että onko kakun leikkaaminen hankalaa, kun kuorrutteena on vain suklaata? Se ilmeisesti kovettuu ihan kovaksi kakun päällä. Ajattelin itse, että olisiko hyvä idea laittaa suklaan sekaan hieman esim. voita, jolloin kuorrute olisi pehmeämpää.

    Tykkää

  • Hyvä huomio! Kakku kannattaa nostaa huoneenlämpöön hetkeksi ennen leikkaamista jotta leikkaaminen onnistuu paremmin. Mielestäni suklaa antaa kivan rakenteen kakun pintaan mutta ilman muuta kuorrutteen joukkoon voisi laittaa voita tai kermaa, joka helpottaa syömistä 🙂

    Tykkää

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s