Vietnamilainen jääkahvi

Loma loppuu! Nyt takana on yli 24h matkustamista sisältäen lentokoneruokailua, jonottamista, turvatarkastuksia, unettomia hetkiä yöllä ja unisia hetkiä päivällä. Kotiin on aina mukava päästä, vaikka Vietnamin lämmöstä ja kiinnostavasta ruoasta olisi voinut jäädä vielä nauttimaan hetkeksi 🙂 Paikallisista perinteisistä herkuista yksi parhaiten virkistymiseen soveltuva juoma on ehdottomasti vahva ja aromikas jääkahvi. Tämä kahvi piristää välittömästi, sillä kahvi valmistetaan tummasta kahvista todella vahvaksi, jonka tiivistä makua jääpalat sekä maito pehmentävät.
Kahvin voi valmistaa normaalilla tavalla keittämällä vahvaa kahvia ja jäähdyttämällä sen. Aito jääkahvi suodatetaan kuitenkin kylmänä mihin perustuukin pehmeän ja aromikkaan maun salaisuus. Jääkahvista löytyy useita reseptejä eri sivustoilta ja tässä yleisimmin käytetty kahvin ja veden suhde desimittoihin muutettuna. Kahvia voi valmistaa kerralla isomman annoksen ja säilyttää jääkaapissa.
Jääkahvi (n. 4 annosta)
 
7 dl vettä
1,5 dl tummapaahtoista kahvia (pressojauhatus)
jääpaloja
kondensoitua makeutettua maitoa
(tai kevytmaitoa ja hiukan sokeria)
Mittaa huoneenlämpöinen vesi kannuun tai pressopannuun. Lisää kahvipurut ja sekoita. Peitä astia ja anna kahvin levätä huoneenlämmössä noin 12-18 tuntia, esimerkiksi yön yli. Suodata kahvi suodattimen läpi tai paina purut pressopannun pohjalle. Täytä kahvilasi jäillä ja kaada joukkoon kylmäsuodatettua vahvaa kahvia. Lisää lopuksi makea maito ja nauti virkistävästä juomasta!
Lisää lomatunnelmia pääset seuraamaan instagramista. Nyt matkalaukkujen tyhjennykseen ja valmistautumaan arkeen 🙂

5 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s