Tässäpä yksi helppo ja koukuttava herkkuresepti banaaneista. Suklaalla kuorrutetut banaanitikkarit ovat maistuvan näköistä tikkuruokaa parhaimmillaan! Houkuituin jäisestä banaanista jo yhden raaka-aineen banaanijäätelöä kokeillessa, mutta tässä versiossa samettinen jääbanaani saa pinnalle rouskahtavan rapean suklaakuorrutteen sekä mantelirouheen. Näitä kannattaa tehdä kerralla isompi määrä pakkaseen, jolloin niitä voi helposti käyttää makeannälän iskiessä.
Jäiset banaanitikkarit
banaaneja haluamasi määrä (esim 5 kpl) suklaata (200 g) mantelirouhetta Leikkaa banaanit kahteen-kolmeen osaan ja aseta palat tikkarin tikkuihin. Pakasta banaanitikkarit jäisiksi. Sulata suklaa vesihauteessa ja kasta jäiset banaanit sulaan suklaaseen. Pyörittele banaanitikkarit vielä mantelirouheessa ennen kuin suklaa ehtii kovettua. Pakasta valmiit tikkarit tai tarjoa hetken huoneenlämmössä pehmenneinä.
Ps. ystävänpäivä lähenee, kerro se ystävälle banaanilla 😉
Näyttää tosi herkulliselta, varmasti hyviä! 🙂
TykkääTykkää
Banaani on aina hyvää, oma suosikkini suklaasta puhumattakaan 🙂
TykkääTykkää
Tätä täytyy kokeilla 🙂
TykkääTykkää
Nämä voisi olla kyllä kokeilemisen arvoisia. Kokeilin tässä aiemmin tämän blogin yhden raaka-aineen banaanijäätelöä ja se oli kyllä aivan mainio keksintö! Myöhemmin tässä vähän aikaa sitten näin tämänkaltaisen ohjeen jossakin lehdessä ja jo silloin tuumasin, että pitää kyllä kokeilla. 😉
TykkääTykkää
Pidän myös itse jäädytetystä banaanista ja sen samettisesta rakenteesta! Samantyylisiä reseptejä on näkynyt kyllä muuallakin ja reseptiä voikin muunnella aika kivasti sen mukaan mitä raaka-aineita kaapista löytyy tai mitä haluaa kuorrutukseen 🙂 tämän helpompaa herkkua ei juuri ole!
TykkääTykkää
Ihanat banskut! Testaan ystävänpäivänä pienien ystävien kanssa 😀
TykkääTykkää
Kiitos! Kuulostaa mukavalta 🙂
TykkääTykkää