Ystävänpäiväcupcakes

Ystävänpäivänä ystävää kannattaa helliä suloisilla kuppikakuilla. Mehevän suklainen kakku ja makean kirsikkainen kuorrutus tekevät yhdistelmästä kuin suklaasuudelman!
ystävänpäiväcupcakes
Suklaiset kuppikakut ovat tuttuja aiemmin blogissa testatuista resepteistä ja ohje onkin niin koukuttavan helppo sekä maistuva että sille on vaikea löytää voittajaa. Kirsikkakuorrute on voikreemipohjainen ja sen rakenne vatkataan kuohkean ilmavaksi sekä helposti pursotettavaksi. Makua kreemiin tuo kirsikkahillo, joka antaa myös sopivasti punaista väriä kuorrutteeseen. 

Suklaacupcakes ja kirsikkakuorrutus (12 kpl)

2,5 dl jauhoja
2,5 dl sokeria
0,75 dl kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
hippu suolaa
1,25 dl voita
2 munaa
1,25 dl jäähtynyttä kahvia
Kirsikkakuorrutus:
150 g voita
0,5dl kermaa
2 rkl kirsikkahilloa
2 dl tomusokeria
Valmista kuppikakut sekoittamalla kuivat aineet keskenään. Vatkaa toisessa kulhossa huoneenlämpöinen voi ja munat tasaiseksi seokseksi. Lisää voiseokseen vuorotellen lastalla sekoittaen siivilöityä jauhoseosta ja kahvia. Annostele muffinsivuokiin ja paista 175 °C:ssa noin 18 minuuttia. Jäähdytä hyvin.
Kuorrute: vatkaa hyvin pehmennyt voi ja kerma kuohkeaksi ja pehmeäksi vaahdoksi vähintään viiden minuutin ajan. Lisää kirsikkahillo samalla vatkaten sekä siivilöity tomusokeri muutamassa erässä. Tarkista maku ja pursota jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.
ystävänpäivä kuppikakut

13 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s