Itse tehty suklaajäätelö – makuhermojen sulattaja

Me suomalaiset olemme tunnettuja jäätelön rakastajia. Jäätelön syönti ei liity pelkästään kesään, vaan siitä todellakin nautitaan ympäri vuoden. Sen vuoksi talvikaan ei saanut minun päätäni käännettyä sen ajatuksen suhteen, että halusin juuri nyt saada vastustamattoman herkullista, täyteläistä ja samettisen pehmeää itse tehtyä suklaajäätelöä.

Itse tehty suklaajäätelö

Tämä suklaajäätelön resepti pitää sisällään talviseen tunnelmaan sopivan maun, nimittäin kardemumman. Kardemumma sopii hellyyttävästi suklaan kanssa yhteen ja tuo jäätelöön ihanaa ja lämmittävää mausteisuutta. Tämä jäätelö sulattaa talvisenkin vilukissan!
Suklaajäätelön valmistus onnistuu helposti myös ilman jäätelökonetta, joten normaalit keittiötarvikkeet kelpaavat hyvin. Itse tehty suklaajäätelö on parasta juuri jäätyneenä ja lusikoitavan pehmoisena. Jos säilytät suklaajäätelöä pidemmän aikaa pakkasessa, muista nostaa se ajoissa pehmenemään ennen tarjoilua.

Suklaajäätelö resepti

 Suklaa-kardemummajäätelö

(4 annosta)

3 dl kermaa
100 g tummaa suklaata
1 1/2 dl maitoa
1 1/2 dl glukoosisiirappia
3 kananmunan keltuaista
1 rkl kaakaojauhetta
100 g mascarponea
1/2 tl kardemummaa

Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja laita kerman kanssa kattilaan. Kuumenna samalla sekoittaen kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Nosta sivuun jäähtymään.

Sekoita loput ainekset keskenään ja kaada hiukan jäähtyneen suklaa-kermaseoksen joukkoon. Kuumenna seosta kunnes rakenne sakenee hiukan. Jäähdytä jääkaappikylmäksi välillä sekoittaen.

Vatkaa jäähtynyt jäätelömassa kuohkeaksi sähkövatkaimella ja laita pakkaseen jäätymään. Ota jäätelö 30 minuutin jälkeen pakkasesta ja vatkaa reunoille jäätynyt osa massan joukkoon. Toista sama vielä kaksi kertaa 30 minuutin välein, kunnes rakenne alkaa muistuttamaan pehmistä. Kääntele seosta vielä tarvittaessa lusikalla pakastuksen aikana, kunnes massa on jäätynyt ja rakenne on jäätelömäistä. Voit myös valmistaa jäätelön jäätelökoneessa.

10 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s