Me suomalaiset olemme tunnettuja jäätelön rakastajia. Jäätelön syönti ei liity pelkästään kesään, vaan siitä todellakin nautitaan ympäri vuoden. Sen vuoksi talvikaan ei saanut minun päätäni käännettyä sen ajatuksen suhteen, että halusin juuri nyt saada vastustamattoman herkullista, täyteläistä ja samettisen pehmeää itse tehtyä suklaajäätelöä.
Suklaa-kardemummajäätelö
(4 annosta)
3 dl kermaa
100 g tummaa suklaata
1 1/2 dl maitoa
1 1/2 dl glukoosisiirappia
3 kananmunan keltuaista
1 rkl kaakaojauhetta
100 g mascarponea
1/2 tl kardemummaa
Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja laita kerman kanssa kattilaan. Kuumenna samalla sekoittaen kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Nosta sivuun jäähtymään.
Sekoita loput ainekset keskenään ja kaada hiukan jäähtyneen suklaa-kermaseoksen joukkoon. Kuumenna seosta kunnes rakenne sakenee hiukan. Jäähdytä jääkaappikylmäksi välillä sekoittaen.
Vatkaa jäähtynyt jäätelömassa kuohkeaksi sähkövatkaimella ja laita pakkaseen jäätymään. Ota jäätelö 30 minuutin jälkeen pakkasesta ja vatkaa reunoille jäätynyt osa massan joukkoon. Toista sama vielä kaksi kertaa 30 minuutin välein, kunnes rakenne alkaa muistuttamaan pehmistä. Kääntele seosta vielä tarvittaessa lusikalla pakastuksen aikana, kunnes massa on jäätynyt ja rakenne on jäätelömäistä. Voit myös valmistaa jäätelön jäätelökoneessa.
Nam ja nam. Kuulostaa hyvältä!
TykkääTykkää
Ja maistui myös! 🙂
TykkääTykkää
Huippu tää sun päivitetty blogi. Tätä ohjetta pitää kyl testata 😉
TykkääTykkää
Jee! Seurasin tietty sinun puuhia myös HS:n alla, mutta rajoitettu artikkelinlukuoikeus teki usein tepposet.
Suklaajäätelö näyttää ihanalta!
TykkääTykkää
Täällä ei onneksi rajoituksia ole! Tervetuloa seuraamaan!
TykkääTykkää
Kiitos paljon 🙂
TykkääTykkää
Nam! en ehkä kestä kuinka hyvännäkönen:P mahtava blogi mulla, sait just mut uudeks lukijaks!
TykkääTykkää
Kiitos. Suklaan vetovoima on vastustamatonta!
TykkääTykkää
Nam! Niin ihanan näköistä, pitää ottaa resepti talteen ja kokeilla joku päivä 🙂
TykkääTykkää
Kyllä vain! Itse olen jotenkin hullaantunut täysin tuohon kardemummaan tällä hetkellä ja se tuo kivan pienen säväyksen reseptiin 🙂
TykkääTykkää