Kiireisen leipurin pelastus: nopeat laskiaispullat

Laskiainen lähestyy ja siihenhän kuuluu väistämättä myös laskiaispullista nauttiminen. Laskiaispullat ovat ehdottomasti yksi omista suosikeistani, sillä niissä yhdistyy kaikki hyvät ominaisuudet: pehmeä kardemummainen pulla, kermavaahto ja makea mansikkahillo. Ja kyllä, mielestäni ikuisuuskysymykseen on yksi oikea vastaus: mansikkahillolla.
 Tämä laskiasipullaresepti on todella kiireisen leipurin pelastus, sillä mehevät pullat valmistuvat nopeasti vain 1/2 tunnissa! Pullataikinan jippo onkin, että taikinaa ei kohoteta hiivalla, vaan leivinjauheella ja paistetaan kuohkeaksi öljyssä. Maku vastaa kuitenkin runsaan kardemumman ja voin ansiosta aitoa pullataikinaa.
Tämän nopean reseptin ansiosta laskiainen ei pääse yllättämään. Jos kuitenkin kannatat perinteistä linjaa, voit kokeilla valmistaa laskiaispullat tämän maistuvan pullataikinaohjeen mukaan (resepti linkin takaa).

 Nopeat laskiaispullat

(14 kpl)
Pikapullat:

2 1/4 dl maitoa
1 kananmuna
5 dl vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 tl kardemummaa
50 g voita

Lisäksi:
500 g kookosrasvaa
tomusokeria
kermavaahtoa
mansikkahilloa

Valmista taikina vatkaamalla kananmuna maidon joukkoon. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää maitoseokseen. Sulata voi ja lisää lopuksi taikinaan lastalla sekoittaen. Taikina saa jäädä hiukan tahmaiseksi.

Sulata kookosrasva isossa kattilassa ja lämmitä kuumaksi. Testaa sopiva paistolämpötila tiputtamalla pieni määrä taikinaa rasvaan. Jos rasva alkaa poreilla ja taikina nousee pintaan, on lämpötila sopiva.

Nostele taikinasta varovasti kahden lusikan avulla pyöreitä nokareita kuumaan rasvaan. Paista kypsäksi molemmilta puolin noin parin minuutin ajan. Nosta kypsät pullat reikäkauhan avulla ritilälle kuivumaan. Jäähdytä.

Leikkaa jäähtyneistä pikapullista kansi pois terävällä veitsellä ja täytä pullat kermavaahdolla sekä mansikkahillolla. Viimeistele pinta tomusokerilla.

2 comments

  • Heh ei varmaan huono sekään ! jos totta puhutaan niin alan kyllä lämpenemään myös hillon ja mantelimassan yhdistelmälle. Täytynee maistella vielä muutama pulla varmuuden vuoksi 😉

    Tykkää

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s