Viljaton kakku klementiinistä ja rosmariinista

 Tässä kakussa hyödynnetään toden teolla klementiiniä, sillä ne käytetään kakkuun kokonaisia. Kyllä, myös kuorineen, joista kakku saakin reilusti makua. Klementiinit kuitenkin keitetään pariin kertaan ennen käyttöä, jolloin kuorten kitkerä maku häviää. Pirteän keltainen kakku käy tarjottavaksi kaikille sillä resepti on sekä viljaton että maidon. Toki maidon ystäville on tarjolla makeaa ranskankermaa, joka sopii kakun kaveriksi erinomaisesti.
Viljaton kakku
 Blogin edellisestä päivityskerrasta on vierähtänyt hetki ja kiireitä on pitänyt kirjarintamalla. Nyt kuitenkin Herkkuhetkiä-kirja on painossa ja sitä odotellaan saapuvaksi kauppoihin maaliskuun puolessavälissä! Myös blogin puolella tullaan jatkossa näkemään maistiaisia kirjasta.

Tässä resepti viljattomaan klementiini-rosmariinikakkuun. Hullaannuin itse täysin rosmariinin yrttisyydestä kakussa ja se tuokin mausteista sävyä normaaliin mantelikakkuun verrattuna sekä sopii myös hyvin ranskankermakuorrutteen kanssa.

Klementiinikakku

Klementiini-rosmariinikakku

(20-24 cm)

Kakku:
3 klementiiniä
4 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 1/2 dl mantelijauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1-2 oksaa tuoretta rosmariinia

Tarjoiluun:
200 g ranskankermaa
2 tl klementiinin mehua
1 1/2 rkl sokeria

Laita klementiinit kokonaisina kattilaan ja peitä vedellä. Keitä 15 minuuttia, jonka jälkeen vaihda vesi ja keitä uudestaan 15 minuuttia. Tämä poistaa kitkeryyttä kuoresta.

Soseuta klementtiinit tasaiseksi soseeksi ja anna jäähtyä.

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokerit kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään mantelijauhot, leivinjauhe ja suola. Silppua rosmariini pieneksi ja lisää sitä ruokalusikallinen jauhojen joukkoon.

Mittaa klementiinisosetta 1 2/3 dl muna-sokerivaahdon joukkoon ja sekoita lastalla tasaiseksi. Lisää myös jauhoseos ja sekoita.

Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 °C:ssa 30-35 minuuttia. Jäähdytä hyvin.

Sekoita ranskankerman joukkoon klementiinin mehu ja sokeri. Tarjoile kakun kanssa.

6 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s