Tässä resepti viljattomaan klementiini-rosmariinikakkuun. Hullaannuin itse täysin rosmariinin yrttisyydestä kakussa ja se tuokin mausteista sävyä normaaliin mantelikakkuun verrattuna sekä sopii myös hyvin ranskankermakuorrutteen kanssa.
Klementiini-rosmariinikakku
(20-24 cm)
Kakku:
3 klementiiniä
4 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 1/2 dl mantelijauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1-2 oksaa tuoretta rosmariinia
Tarjoiluun:
200 g ranskankermaa
2 tl klementiinin mehua
1 1/2 rkl sokeria
Laita klementiinit kokonaisina kattilaan ja peitä vedellä. Keitä 15 minuuttia, jonka jälkeen vaihda vesi ja keitä uudestaan 15 minuuttia. Tämä poistaa kitkeryyttä kuoresta.
Soseuta klementtiinit tasaiseksi soseeksi ja anna jäähtyä.
Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokerit kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään mantelijauhot, leivinjauhe ja suola. Silppua rosmariini pieneksi ja lisää sitä ruokalusikallinen jauhojen joukkoon.
Mittaa klementiinisosetta 1 2/3 dl muna-sokerivaahdon joukkoon ja sekoita lastalla tasaiseksi. Lisää myös jauhoseos ja sekoita.
Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 °C:ssa 30-35 minuuttia. Jäähdytä hyvin.
Sekoita ranskankerman joukkoon klementiinin mehu ja sokeri. Tarjoile kakun kanssa.
Apua miten ihanalta tämä kuulostaa – näyttää! Pitää laittaa kokeilulistalle 🙂
TykkääTykkää
En ole tainnut koskaan kuulla vastaavanlaisesta reseptistä! Kuulostaa ihan älyttömän houkuttelevalta, sillä rosmariini on ihan ehdoton lempijälkkäriyrtti, ja täytyy ilmoittautua kyllä ranskankermankin suureksi ystäväksi. Kuvatkin ovat henkeä salpaavia.
TykkääTykkää
Yrtit jälkkäreissä on kyllä nyt kiinnostavia ja sopii niin hyvin! Tykkään! Kiitos 🙂
TykkääTykkää
Ja maistuu! Kokeiluun vaan!
TykkääTykkää
Tämä oli sairaan hyvää!
TykkääTykkää
Niin mustakin!
TykkääTykkää