Suolakaramelli-popcornkakku

Suolakaramellin lumo ei vaan haihdu, ja naistenpäivän kunniaksi sitä tarjotaan tässä muhkeassa popcornkakussa. Naistenpäivänä saa hemmotella itseään ja mikä olisi siihen sopivampaa kuin mehevä mascarponella ja popcorneilla täytetty kakku – suolakaramellikastikkeen kera. Tällä hetkellä mieleeni ei mahdu mitään parempaa, vaan tämä on minulle täydellinen naistenpäivän kakku!

Tämä popcornakku sisältää runsaan popcornpäällisen lisäksi popcornia myös kakun sisällä. Suolaiset popparin palat tuovatkin kakkuun suolakaramellin lisäksi koukuttavia suolaisia paloja, jotka toimivat muuten makean kakun kanssa lyömättömän hyvin yhdessä. Tätä kakkua ei voi vastustaa.

Ja hei, nythän on jo maaliskuu hyvässä alussa! Eikös se tarkoita, että kevät on alkanut? Ehkä toiveajattelua vielä, mutta ihanaa kuitenkin nähdä, että valoa on jo enemmän ja ehkä se kevätkin kohta alkaa kunnolla.

SUOLAKARAMELLI-POPCORNKAKKU

(20 cm)

KAKKUPOHJA:
200 g voita
4 dl sokeria
4 kananmunaa
6 2/3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 tl vanilja-aromia
2 1/2 dl maitoa

KOSTUTUS:
vaniljasokerilla maustettua maitoa

TÄYTE:
1 tölkki (397 g) kondensoitua maitoa
 (huom. keitä ajoissa tai jo edellisenä päivänä)
1/2 tl suolaa
2 dl kermaa
2 rkl sokeria
200 g mascarponea
2 dl popcorneja

KUORRUTE:
125 g voita
1 1/2 dl tomusokeria
250 g mascarponea
 
KORISTEEKSI:
popcorneja


Valmistus
KAKKUPOHJA:
Valmista kakkupohja vatkaamalla huoneenlämpöinen 
voi ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. 
Lisää joukkoon kananmunat yksitellen vatkaten. 

Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää voivaahdon 
joukkoon vuorotellen huoneenlämpöisen maidon 
kanssa lastalla sekoittaen.


Voitele kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. 
Paista 175 °C:ssa noin 1 tunti kunnes kakku 
on kypsä ja puutikku tulee testattessa kakusta 
puhtaana ulos. Anna jäähtyä ja irroita vuoasta.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja päältä tasaiseksi 
ja sen jälkeen kolmeksi kerrokseksi.  
Kostuta kerrokset vaniljamaidolla.

  TÄYTE:
Keitä kondensoitu maito kinuskiksi upottamalla 
säilyketölkki kokonaisena kattilaan veden alle. 
Anna poreilla kevyesti noin 2 1/2 tuntia, 
jonka jälkeen nosta tölkki kattilasta ja anna jäähtyä.

Sekoita suola karamellisoituneen maidon joukkoon.

Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa ja 
yhdistä mascarponen kanssa. Lisää lopuksi 
täytteen joukkoon popcornit.

KUORRUTE:
Varmista että kaikki kuorrutteen raaka-aineet 
ovat huoneenlämpöisiä. Vatkaa pehmentynyt voi 
ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää 
joukkoon mascarpone ja vatkaa vielä noin 
10 minuuttia, kunnes kuorrute on kauniin valkoista.

KAKUN KASAAMINEN:
Lusikoi kunkin kakkukerroksen pohjalle suolakinuskia 
ja levitä päälle mascarponetäytettä. 
Voitele kansikerroksen pinta myös suolakaramellilla. 
Tasoita reunoilta valunut täyte lastalla kakun 
reunoille tasaiseksi.

Lusikoi kuorrute kakun pintaan ja tasoita lastalla 
kohti kakun reunoja. Levitä kuorrute tasaisesti 
ympäri kakkua ja poista ylimääräinen kuorrute 
lastalla tasoittaen. Anna kakun jähmettyä 
pari tuntia jääkaapissa.

10 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s