Raakamustikkakakku pistaasipohjalla

Oletko jo kokeillut raakakakun valmistusta? Edellisestä raakakakusta on minulla jo hiukan aikaa ja halusinkin nyt tehdä raakareseptin, joka sopii kevääseen. Tämä sitruunalla piristetty pistaasipohjainen raakamustikkakakku sopii mainiosti myös pääsiäisen jälkiruoaksi ja vie takuulla kielen mennessään.

Raakakakku
Mustikkainen raakakakku on väriltään houkuttelevan violetti ja myös maussa mustikka tulee selkeästi esiin. Mustikan kaverina kakussa maistuu raikas sitruuna ja kakun pintaa koristaa raakasuklaakuorrute. Nyt viimeistään kannattaa käyttää pakastimeen säilötyt mustikat tähän raakakakun reseptiin. Minun pakastimessani marjoja löytyy usein vielä kesän puolella, sillä en raaski käyttää niitä ennen kuin tajuan että uusia on kohta saatavilla.

Raakakakun valmistus on melko yksinkertaista, sillä kaikki ainekset vaan soseutetaan ja sekoitetaan keskenään. Pähkinöiden soseuttaminen vaatii kuitenkin hieman aikaa ja hermoja, mutta lopputulos on vaivan arvoinen. Itse soseutan liotetut pähkinät ensin pienissä erissä silppurissa ja lopuksi yhdistän kaikki ainekset blenderissä niin sekoittaminen on hiukan helpompaa.

Iloista pääsiäistä!

Raakamustikkakakku
 RAAKAMUSTIKKAKAKKU
(20 cm)
POHJA
100 g kuorittuja pistaasipähkinöitä (liotettuja)
100 g taateleita
1/2 dl rusinoita
TÄYTE
5 dl cashewpähkinöitä (liotettuja)
1 1/2 sitruunaa
1 banaani
2 dl mustikoita
1 1/4 dl agavesiirappia

1 vaniljatanko

3/4 dl kaakaovoita (tai 1 dl kookosöljyä)

 

LISÄKSI
50 g raakasuklaata
mustikoita

Laita pähkinät likoamaan veteen vähintään pariksi tunniksi tai yön yli valmistusta edeltävänä päivänä. Näin pähkinät pehmenevät valmistusta varten.

POHJA
Valmista pohja soseuttamalla pähkinät, taatelit ja rusinat pienissä erissä. Yhdistä soseutetut ainekset keskenään ja sekoita tasaiseksi. Aseta irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele kakkupohja vuoan pohjalle. Laita valmis pohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

TÄYTE
Soseuta liotetut ja valutetut cashewpähkinät pienissä erissä tasaiseksi tahnaksi. Voit lisätä pähkinöiden joukkoon sitruunoista puristettua mehua tai agavesiirappia niin soseutus on helpompaa.

Yhdistä cashewpähkinätahna, sitruunamehu, banaani, sulat mustikat, agavesiirappi ja vaniljatangon siemenet keskenään esimerkiksi blenderissä. Soseuta tasaiseksi.

Sulata raakakaakaovoi miedolla lämmöllä kattilassa ja kaada lopuksi täytteen joukkoon. Varmista vielä, että ainekset ovat sekaisin ja kaada täyte kakkuvuokaan pistaasipohjan päälle.

Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään. Koristele pinta sulatetulla suklaalla ja mustikoilla.

6 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s