Sunnuntaiaamuihin en kyllästy koskaan. Ei ole kiire minnekään vaan voi nauttia aamiaista pitkään melkein päivän puolelle ja santsata useamman kupin kahvia. Nämä aamut ovat minulle hetki hengähtää. Tänä sunnuntaina aamiaispöydässä nautittiin gluteenittomia tattarivohveleita.
Gluteenittomat vohvelit sopivat hyvin viikonloppuherkuksi vehnää välttäen. Kieltämättä kesäkuntoon pääseminen on taas ajatuksissa ja gluteenittomat reseptit tarjoavat hyvän vaihtoehdon tässäkin mielessä.
Gluteenittomat vohvelit valmistuvat kuten tavallisetkin. Jauhoina reseptissä käytetään tosin tattari- ja riisijauhoja. Vaniljan lisäksi tattarivohvelit saavat makua myös sitruunanmehusta. Itse paistoin vohvelit pieniksi, jolloin taikinasta syntyi 22 minivohvelia.
TATTARIVOHVELIT
(22 kpl) VOHVELIT: 100 g voita 1 1/4 dl sokeria 2 kananmunaa 1 1/2 dl tattarijauhoja 1 dl riisijauhoja 1/2 tl leivinjauhetta 1/4 tl suolaa 1 tl vaniljasokeria 185 ml maitoa 1 rkl sitruunanmehua LISÄKSI: hunajaa mustikoita Valmista vohvelit vatkaamalla kuutioitu huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen vatkaten. Sekoita jauhot ja muut kuivat aineet keskenään. Siivilöi puolet jauhoseoksesta taikinan joukkoon ja sekoita lastalla tasaiseksi. Lisää sitten huoneenlämpöinen maito sekä siruunanmehu ja pyöräytä taikinaa lastalla. Siivilöi lopuksi loput jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lämmitä vohvelirauta kuumaksi ja nostele taikinasta noin ruokalusikallisen kokoinen pala raudan keskelle. Paista kypsäksi ja nosta valmis vohveli ritilälle jäähtymään. Paista kaikki vohvelit ja tarjoa hunajan sekä mustikoiden kera.