Gluteenittomat banaani-suklaaleivonnaiset

Tänä vuonna äitiä huomioidaan suloisilla gluteenittomilla äitienpäivän leivoksilla. Gluteenittomat banaani-suklaaleivokset maistuvat takuulla äidille ja sopivat hyvin juhlapäivän kahvipöytään. Näitä leivoksia söisi hyvillä mielin useammankin.
Gluteenittomat leivokset
Gluteeniton leivonta on nostanut suosiotaan ja itsekin haluan välillä valmistaa herkkuja gluteenittomana. Tällä kertaa pääsin Blogiringin kautta testaamaan Vuohelan Herkun gluteenittomia täysjyväleipäjauhoja, joista päätin valmistaa jotain hyvää äitienpäiväksi. Gluteenittomat täysjyväleipäjauhot sopivat mainiosti myös makeaan herkkuleivontaan ja lopputulos on vähintäänkin yhtä herkullinen kuin vastaava resepti muutoin. Itse en huomannut eroa maussa lainkaan, joten leivoksia tarjosi hyvillä mielin muillekin.
Gluteeniton leivos
Paljon banaania sisältävät äitienpäivän gluteenittomat leivokset pysyvät paiston jälkeenkin todella mehukkaina. Suklaasattumat leivosten sisällä ovat vastustamattomia ja mokkainen mascarponekuorrutus antaa leivoksille viimeisen silauksen. Äitienpäivän aamu ei voisi lähteä maukkaammin liikkeelle!
Vuohelan Herkun gluteenittomia jauhoja voi tilata näppärästi verkkokaupasta, ja sivuilta löydät myös lisää tietoa tuotteista sekä gluteenittomia reseptejä leivontaan. Gluteenittomien leivosten tarjoaminen on hyvä pitää mielessä äitienpäivän lisäksi myös lähestyvänä juhlakautena, vaikka muutoin ei erityisruokavalioita noudattaisikaan. Iloista toukokuun alkua kaikille ja muistakaa hemmotella äitiä!
 Gluteeniton leivonta

GLUTEENITTOMAT BANAANI-SUKLAALEIVOKSET

12 kpl
LEIVOKSET
1/2 dl maitoa
75 g voita
4 kypsää banaania
2 tl vaniljasokeria
4 rkl sokeria
3 dl Farina Täysjyväleipäjauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
125 g suklaata
KUORRUTE
1 dl kermaa
1 rkl sokeria
60 g mascarponea
1 1/2 tl vahvaa kahvia
KORISTELU
suklaata
kaakaojauhetta
1.
Valmista leivokset soseuttamalla keskenään maito, sulatettu voi, banaanit ja sokerit.
2.
Sekoita keskenään jauhoseos, leivinjauhe ja suola. Siivilöi jauhoseos soseutetun banaaniseoksen joukkoon ja sekoita lastalla tasaiseksi.
3.
Rouhi suklaa veitsellä ja pyöräytä lopuksi taikinan joukkoon.
4.
Voitele muffinssivuoka tai vastaavat pienet vuoat ja lusikoi taikinaa vuokiin lähes täyteen. Paista 175 °C:ssa noin 20 minuuttia, kunnes leivokset ovat kypsiä. Jäähdytä hyvin.
5.
Valmista kuorrute vatkaamalla kerma ja sokeri löysäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone ja jäähtynyt kahvi. Tarkista maku ja lusikoi jäähtyneiden leivosten pintaan. Koristele suklaarouheella ja siivilöidyllä kaakaojauheella.
Yhteistyössä:
http://www.blogirinki.fi/

 

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s