Grillikauden tuunattu lehtikaalitoast

Pari viikkoa sitten kerroin blogissa tuloillaan olevasta toast villityksestä ja Fazerin leipätuunauksen aloittamisesta. Nyt reseptejä on testattu, leipiä paahdettu ja makuyhdistelmiä hiottu äärimmäiseen täydellisyyteen. Tuloksena leipätuunauksen suolaisksi versioksi syntyi maukas kaleslaw- eli lehtikaalitoast.
lehtikaali toast
Lehtikaalta näkyy tällä hetkellä monissa resepteissä ja se on todella saavuttanut suosionsa ruoanlaitossa. Vihreä trendikaali pääsi myös antamaan vivahteensa tähän runsaaseen toastiin, josta ei herkullisuutta puutu. Tätä toastia voisin kuvitella valmistavani erityisesti kesällä ulkona grillattuna, jolloin leipä saa grillistä mahtavan maun ja rapsakan pinnan. Toki leivän voi valmistaa myös parilapannulla paistettuna tai normaalisti paahdettuna – varsinkin näin kunnon kesäkautta vielä odotellessa.
Itse lehtikaalisalaatin resepti sisältää lehtikaalin ja majoneesin lisäksi reilusti kermaista avokadoa, raikasta omenaa, paahdettuja pekaanipähkinöitä ja sitruunaa. Toastin täytteenä kaleslaw maistuu uskomattoman täyteläiseltä. Lehtikaalisalaatin lisäksi toastin väliin valmistetaan reilu annos karamellisoitunutta punasipulihilloa, joka tuo yhdessä paahdettujen pähkinöiden ja grillatun paahtoleivän kanssa toastiin koukuttavaa paahtunutta makua. Suolaisen ja makean yhdistelmä on mielestäni usein kiinnostava ja toimii tässäkin reseptissä.
toast resepti

LEHTIKAALITOAST

4 kpl
PUNASIPULIHILLO
3 punasipulia
1 rkl öljyä
3 rkl ruskeaa sokeria
3 rkl punaviinietikkaa
1/4 tl suolaa
LEHTIKAALISALAATTI
50 g lehtikaalta
1 omena
1 avokado
1 rkl sitruunanmehua
2 rkl majoneesia
1/3 tl suolaa
1 kourallinen pekaanipähkinöitä
LISÄKSI
8 viipaletta Fazer Paahto täysjyvä -leipää
1.
Halkaise punasipulit ja leikkaa suikaleiksi. Kuullota 5 minuuttia öljyn kanssa paistinpannulla. Lisää sokeri, etikka, suola ja kypsennä miedolla lämmöllä 20 minuuttia välillä sekoittaen.
2.
Valmista lehtikaalisalaatti pilkkomalla lehtikaali hienoksi silpuksi. Raasta omena ja soseuta avokado esimerkiksi haarukalla. Lisää omena, avokado, sitruunanmehu, majoneesi ja suola lehtikaalin joukkoon.
3.
Murskaa pekaanipähkinät kevyesti ja paahda kuivalla paistinpannulla parin minuutin ajan. Kääntele lehtikaalisalaatin joukkoon.
4.

Grillaa tai paahda leivät rapeiksi. Täytä sipulihillolla ja lehtikaalisalaatilla.

Yhteistyössä:

2 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s