Suklaaritarit

Köyhät ritarit ja leipävanukas kuuluvat ehdottomasti omien suosikkijälkiruokieni kärkeen. Sen vuoksi valinta ei ollut vaikea kun Fazerin paahtoleipäkampanjan viimeinen osuus käynnistyi makean toastin tuunauksen tiimoilta. Käännyin lopulta valinnassani näiden kahden vaihtoehdon väliltä ritareiden puoleen, mutta ei ihan tavallisten, vaan suklaatakin suklaisempien!
Toastien tuunauksessa mielestäni parasta on ollut huomata kuinka pienellä vaivalla voi saada aikaan jotain todella hyvää ja näyttävää. Toastit soveltuvat todellakin arjen herkutteluun, mutta mikä ettei myös viikonlopun herkkupöytään.
Suklaaritarit tyydyttävät paatuneimmankin suklaasyöjän tarpeet. Ritareiden reseptissä pehmeät vehnäpaahdot kostutetaan makeaan mantelimaitokaakaoon ja täytetään tuhdilla suklaakastikkeella sekä banaanisiivuilla. Ritarit paistetaan lopuksi kuumalla pannulla voin kera niin, että pintaan tulee hyvä paistunut tuntuma. Suklaaritareita syödessä yhdistyykin ihanan lämmin ja rapea paistunut leipä sekä mehevä suklainen sisus. Täydellistä.

 SUKLAARITARIT

4 kpl
SUKLAAKASTIKE
100 g tummaa suklaata
1 rkl voita
2 rkl sokeria
1/2 dl mantelimaitoa
RITARIT
2 dl mantelimaitoa
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl kaakaojauhetta
2 kananmunaa
8 viipaletta Fazer Paahto Vehnä -leipää
LISÄKSI
25 g mantelilastuja
2 kypsää banaania
tomusokeria
1.
Valmista suklaakastike pilkkomalla suklaa kattilaan. Lisää muut aineet ja lämmitä miedolla teholla samalla sekoittaen kunnes suklaa on sulanut ja kastike tasaista. Anna jäähtyä.
2.
Valmista munamaito mittaamalla laakeaan kulhoon mantelimaito, sokeri ja vaniljasokeri. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe ja sekoita vispilällä. Lisää lopuksi kananmunat.
3.
Paahda mantelilastuja kuumalla pannulla kunnes ne saavat hiukan väriä. Aseta sivuun. Viipaloi myös banaanit.
4.
Aseta kaksi paahtoleipäviipaletta munamaitoon kostumaan noin kahdeksi minuutiksi. Lusikoi toisen siivun päälle reilu kerros suklaakastiketta ja banaanisiivuja. Paista pari minuuttia kuumalla pannulla voin kera. Paista toinen paahtoleipäviipale molemmilta puolin ja aseta kanneksi suklaatäytetyn viipaleen päälle.
5.
Koristele suklaaritarit mantelilastuilla ja tomusokerilla. Nauti lämpimänä.
Yhteistyössä:

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s