Juhlakausi on käynnistymässä parhaimmillaan ja silloin on hyvä muistaa huomioida myös erikoisruokavaliot. Vegaaninen suklaakakku on hyvä valinta kakkupöytään, sillä siitä voi nauttia vegaaniruokavaliota noudattavien lisäksi myös muna- tai maitoallergiset. Yksi kakku käy siis kaikille ja maku on suklaisan hurmaava.
Vegaaninen suklaakakku valmistetaan ilman kananmunaa, voita tai maitotuotteita. Kananmunat korvataan reseptissä perunajauhoilla ja maidon sijaan käytetään mantelimaitoa, joka tuo myös hyvää makua kakkuun. Vegaanin suklaakakku on maultaan ihanan täyteläinen ja kakun kerroksia täydentää suklaalla maustettu kookoskerma. Tätä kakkua tarjoaa helposti vaikka koko seurueelle, sillä siitä saa lisäksi helposti näyttävän näköisen tuoreilla marjoilla koristeltuna.
Vegaanisen suklaakakun resepti on yksinkertainen valmistaa, sillä kakkupohjaa ei tarvitse vatkata vaan ainekset pelkästään sekoitetaan. Reseptissä on kuitenkin hyvä huomioida, että kookoskerman tulisi olla viilennetty jääkaappikylmäksi, jotta se vatkaantuu hyvin vaahdoksi.
VEGAANINEN SUKLAAKAKKU
20 cm
SUKLAAKAKKU
4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 3/4 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 rkl perunajauhoja
1/4 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl mantelimaitoa
2 dl omenasosetta
2 dl kuumaa kahvia
TÄYTE
250 g kookoskermaa
1 rkl vaniljasokeria
100 g tummaa suklaata (maidoton)
KUORRUTE
75 g tummaa suklaata (maidoton)
1/2 dl kookoskermaa
KORISTELUUN
kaakaojauhetta
marjoja
1.
Valmista kakku sekoittamalla kuivat aineet keskenään. Lisää mantelimaito sekä omenasose ja sekoita lastalla taikinaan. Lisää lopuksi kuuma kahvi.
2.
Voitele kakkuvuoka esimerkiksi kookos- tai rypsiöljyllä ja leikkaa pohjalle pieni pala leivinpaperia. Kaada kakku vuokaan ja paista 175 °C:ssa noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä hyvin.
3.
Valmista täyte vatkaamalla kylmä kookoskerma ja sokeri vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita kookosvaahdon joukkoon.
4.
Leikkaa jäähtynyt kakku pinnalta tasaiseksi ja sen jälkeen kahteen osaan. Aseta kakku tarjoilulautaselle, lusikoi puolet täytteestä kakun väliin ja loput kakun pinnalle.
5.
Valmista kuorrute pilkkomalla suklaa kattilaan. Lisää kookoskerma ja lämmitä miedolla lämmöllä samalla sekoittaen kunnes suklaa on sulanut ja kuorrute on tasaista. Kaada kuorrute kakun pintaan.
6.
Koristele kakku marjoilla ja siivilöidyllä kaakaojauheella.
Näyttää tosi ihanalta 🙂
TykkääTykkää
Kiitos Maikki 🙂
TykkääTykkää
Hei, minkä kokoiseen vuokaan tämä kakku on leivottu? Kiitos.
TykkääTykkää
Hei! Reseptin määrä sopii 20 cm vuokaan.
TykkääTykkää
Hei, kiitos tästä reseptistä. Munaton ja maidoton resepti oli hakusessa ja onneksi löysin tämän kauniin kakun. 🙂 Mietin kakkupohjan rakennetta. Kuuluuko pohjan jäädä hiukan kosteaksi ja tiiviiksi, hiukan mutakakkumaiseksi, vai paistoinkohan pohjaani liian vähän aikaa?
TykkääTykkää
Eipä kestä, toivottavasti kakku maistuu myös 🙂 pohja jää väkisinkin hieman tiiviimmäksi sillä taikina sisältää paljon kosteita aineita, mutta kakun tulisi olla kypsänä kuitenkin leikattavaa eikä esim valuvaa.
TykkääTykkää
Oi, tätä on tehtävä vielä tänä kesänä! Ja taas niin kauniit kuvatkin. 🙂
Hyvää juhannusta Ansku sulle! 🙂
TykkääTykkää
Kiitos kiitos ja ihanaa juhannusta myös Herkkuhoviin 🙂
TykkääTykkää
Paljoko on 13/4 dl ?
TykkääTykkää
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
TykkääTykkää
Hei! Voiko kahvin tilalle laittaa esimerkiksi öljyä tai muuta vegaanista rasvaa? Kiitos! 🙂
TykkääTykkää
1dl ja 3/4dl eli 1,75 dl 🙂
TykkääTykkää
Hei. Korvaisin kahvin mieluiten toisella nesteellä, ei rasvalla. Voit kokeilla esim pikakahvia tai maitoa. Kahvi tuo kyllä hyvän täyteläisen maun kakkuun, joten suosittelen sitä reseptiin 🙂
TykkääTykkää
Ostin ruokakookoskermaa vatkautuvan sijasta… vois ehkä selventää tämmösille pöljille tossa ohjeessa :—–)
TykkääTykkää
Hyvä pointti. Kiitos 🙂
TykkääTykkää
Pahoittelen, mutta oli hieman pettymys – oman kokeilun taikina oli koostumukseltaan oudon kuminen. Super imelä… Kokonaan rasvaton taikina ihmetytti.
TykkääTykkää