Vegaaninen suklaakakku

Juhlakausi on käynnistymässä parhaimmillaan ja silloin on hyvä muistaa huomioida myös erikoisruokavaliot. Vegaaninen suklaakakku on hyvä valinta kakkupöytään, sillä siitä voi nauttia vegaaniruokavaliota noudattavien lisäksi myös muna- tai maitoallergiset. Yksi kakku käy siis kaikille ja maku on suklaisan hurmaava.
Vegaaninen suklaakakku valmistetaan ilman kananmunaa, voita tai maitotuotteita. Kananmunat korvataan reseptissä perunajauhoilla ja maidon sijaan käytetään mantelimaitoa, joka tuo myös hyvää makua kakkuun. Vegaanin suklaakakku on maultaan ihanan täyteläinen ja kakun kerroksia täydentää suklaalla maustettu kookoskerma. Tätä kakkua tarjoaa helposti vaikka koko seurueelle, sillä siitä saa lisäksi helposti näyttävän näköisen tuoreilla marjoilla koristeltuna.
Vegaanisen suklaakakun resepti on yksinkertainen valmistaa, sillä kakkupohjaa ei tarvitse vatkata vaan ainekset pelkästään sekoitetaan. Reseptissä on kuitenkin hyvä huomioida, että kookoskerman tulisi olla viilennetty jääkaappikylmäksi, jotta se vatkaantuu hyvin vaahdoksi.

VEGAANINEN SUKLAAKAKKU

20 cm
SUKLAAKAKKU
4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 3/4 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 rkl perunajauhoja
1/4 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl mantelimaitoa
2 dl omenasosetta
2 dl kuumaa kahvia
TÄYTE
250 g kookoskermaa
1 rkl vaniljasokeria
100 g tummaa suklaata (maidoton)
KUORRUTE
75 g tummaa suklaata (maidoton)
1/2 dl kookoskermaa
KORISTELUUN
kaakaojauhetta
marjoja
1.
Valmista kakku sekoittamalla kuivat aineet keskenään. Lisää mantelimaito sekä omenasose ja sekoita lastalla taikinaan. Lisää lopuksi kuuma kahvi.
2.
Voitele kakkuvuoka esimerkiksi kookos- tai rypsiöljyllä ja leikkaa pohjalle pieni pala leivinpaperia. Kaada kakku vuokaan ja paista 175 °C:ssa noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä hyvin.
3.
Valmista täyte vatkaamalla kylmä kookoskerma ja sokeri vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita kookosvaahdon joukkoon.
4.
Leikkaa jäähtynyt kakku pinnalta tasaiseksi ja sen jälkeen kahteen osaan. Aseta kakku tarjoilulautaselle, lusikoi puolet täytteestä kakun väliin ja loput kakun pinnalle.
5.
Valmista kuorrute pilkkomalla suklaa kattilaan. Lisää kookoskerma ja lämmitä miedolla lämmöllä samalla sekoittaen kunnes suklaa on sulanut ja kuorrute on tasaista. Kaada kuorrute kakun pintaan.
6.
Koristele kakku marjoilla ja siivilöidyllä kaakaojauheella.

15 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s