Kesädrinkki kuusenkerkkäsiirapista

Jos sinulla on mahdollisuus päästä käsiksi kuusenkerkkiin, niin nyt on oikea aika kerätä niitä. Kuusenkerkät ovat vaalanvihreitä kuusen oksien päähän syntyviä vuosikasvaimia. Ne ovat maultaan hieman makeita ja sopivat sen vuoksi hyvin esimerkiksi kesäisiin drinkkeihin siirapin muodossa.
kurkkudrinkki
Kuusenkerkkäsiirapin valmistus on yksinkertaista ja siirappiin saa helposti säilöttyä ihanan metsäisen maun. Itse käytin siirappia tähän kesäiseen kurkkudrinkkiin, jossa se tuo raikasta lisämakua kurkun rinnalla. Kuusenkerkkäsiirappia voi käyttää myös esimerkiksi muihin juomiin ja teehen, jogurttiin, jälkiruokiin, paahtoleipään sekä lettujen päällä normaalin siirapin tapaan tuomaan makeutta.
kuusenkerkkäsiirappi
Olen itse hurahtanut kurkkujuomiin, sillä ne maistuvat ihanan raikkailta ja toimivat erityisesti kesällä. Tämä kurkkudrinkki kannattaakin pitää mielessä myös juhannusta ajatellen, jolloin kurkkudrinkin voi tarjota vaikka alkumaljana tai boolin muodossa. Kurkkudrinkin voi valmistaa myös alkoholittomana ja jos kuusenkerkät puuttuvat, voi kuusenkerkkäsiirapin tilalta valmistaa maustamattoman sokerisiirapin.
kuusenkerkkä

 

KUUSENKERKKÄSIIRAPPI

2 dl kuusenkerkkiä
5 dl vettä
4 1/2 dl sokeria
1/2 dl ruokosokeria
1.
Huuhtele kuusenkerkät ja liota niitä vedessä 24 tuntia.
2.
Siivilöi kuusenkerkkävesi kattilaan, lisää sokerit ja kuumenna kunnes sokerit ovat liuenneet. Pullota ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi, jolloin siirappi on käyttövalmista.

KURKKUDRINKKI

(1 korkea lasi)
2 cm pala kurkkua
4 cl kuusenkerkkäsiirappia
4 cl limemehua
4 cl giniä
(korvaa omenamehulla alkoholittomaan)
soodavettä
jäitä
kurkkua koristeeksi
1.
Leikkaa kurkusta noin 2 cm pala ja pilko se muutamaan osaan. Aseta kurkkupalat lasin pohjalle ja murskaa hienoksi esimerksi morttelin nuijan avulla.
2.
Mittaa kurkun joukkoon kuusenkerkkäsiirappi, limen mehu, gini ja täytä lasi jäillä. Ravista sheikkerissä tai sekoita lusikan avulla.
3.
Siivilöi juoma jääpaloilla täytettyyn lasiin ja täytä lasi lopuksi soodalla.
4.
Leikkaa kurkusta siivu juustohöylän avulla ja kiepauta drinkin päälle koristeeksi.

2 comments

  • Voiko siirapin tehdä myös pelkästä ruokosokerista? Olen aika kuutamolla nykyään tuolla sokerihyllyjen välissä, kun on niin monenlaista sokeria enkä tiedä, miten niitä tarkalleen ottaen käytetään.

    Tykkää

  • Voi toki. Kokonaan ruokosokerista valmistettu siirappi on väriltään hiukan tummempaa ja se antaa myös hivenen enemmän makua normaaliin sokeriin verrattuna 🙂

    Tykkää

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s