Suklaapannarit nutellan kera

Suklaiset pannarit sopivat mainiosti kesäkeittiöön ja kakkulautaselle korkeaksi kasattuna ne toimivat jopa kakun asemasta. Tämä suklaapannariresepti on alkujaan Herkkuhetkiä-leivontakirjasta, joka saapui kirjakauppoihin tänä keväänä. Kirjasta löytyy reseptejä jokaiselle vuodenajalle ja kesäreseptien joukosta löytyvät suklaapannarit ovat ehdottomasti yksi suosikeistani.

Suklaapannukakut

Kesällä kokkaamisessa parasta on yksinkertaisuus ja maistuvat raaka-aineet. Ehkä juuri sen vuoksi jälkiruokapuolella kesäsuosikkeja ovatkin letut, vohvelit ja pannukakut, jotka ovat ihanan mutkattomia ja aina yhtä herkullisia. Herkkuhetkiä-kirjan kesäosio sisältää näiden suklaa-nutellapannareiden lisäksi muun muassa useamman kiinnostavan lettureseptin. Jos sinun keittokirjavalikoimastasi puuttuu vielä tämä kirja, niin nyt voit käydä osallistumassa sen arvontaan  blogin Facebook-sivuilla perjantaihin (12.6) saakka!

SUKLAAPANNARIT NUTELLAN KERA

(30 pientä pannukakkua)
SUKLAAPANNUKAKUT
2 kananmunaa
3 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
100 g tummaa suklaata
LISÄKSI
 1 prk nutellaa
200 g tuoreita vadelmia
1.
Valmista pannukakut erottelemalla kananmunien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi marenkivaahdoksi.
2.
Sekoita keskenään keltuaiset, maito ja kuivat aineet. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää taikinaan. Nostele lopuksi valkuaisvaahto taikinaan.
3.
Lämmitä paistinpannu keskilämmölle. Jos mahdollista, älä käytä öljyä pannulla, jotta saat pannukakkuihin tasaisen pinnan. Lusikoi taikinaa pannulle ja paista kunnes pintaan alkaa muodostua kuplia. Käännä ja paista kypsäksi toiselta puolelta.
4.
Kasaa valmiit suklaapannukakut tarjoiluastialle ja lusikoi kerrosten väliin nutellaa. Tarjoile tuoreiden vadelmien kera.

2 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s