Kakku kesäjuhliin: gluteeniton suklaamarenkikakku

Suklaakakut ovat yksinkertaisesti lyömättömiä. Pelkkä suklaan kuuleminen saa kosteuden nousemaan kielenpäähän ja makunystyrät herkistymään. Ja tämä kakku on totisesti suklainen unelma! Se sisältää kuusi kerrosta suklaisia marenkipohjia joiden täytteenä on pehmeää ja täyteläistä suklaamoussea. Koko komeus on kuorrutettu suklaisella kuorrutteella, joten tässä kakussa ei suklaata säästellä.
Marenkipohjien ansiosta kakku on täysin gluteeniton ja vieläpä näyttävä sellainen. Suklaamarenkikakku kannattaa tarjoilla tuoreiden kesäisten marjojen kanssa, jotka tuovat raikkautta muuten täyteläiseen kakkuun. Marjoilla kevennetty suklainen kakku sopiikin mainiosti vaikka kesäjuhliin.
Valmistin kakun pari viikkoa sitten Blogiringin kesäjuhliin, jossa kakku oli tarjolla Dansukkerin kakkumestarikisan buffetissa yhdessä muiden leivontabloggaajien vastustamattomien luomusten kanssa. Kyllä kelpasi maistella kakkuja!
Kuva: Blogirinki

GLUTEENITON SUKLAAMARENKIKAKKU

SUKLAAMARENKIPOHJAT:
8 valkuaista
5 dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
2 tl valkoviinietikkaa
3 rkl kaakaojauhetta
SUKLAAMOUSSE:
300 g tummaa suklaata
2 rkl sokeria
4 dl kermaa
1/2 dl maitoa
1  1/2 liivatelehteä
SUKLAAKUORRUTE:
200 g voita
250 g tomusokeria
1/2 tl vaniljauutetta
2 rkl kaakaojauhetta
75 g tummaa suklaata
LISÄKSI:
tuoreita marjoja
marenkia koristeluun
1.
Aloita valmistamalla suklaamousse. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Rouhi suklaa teräskulhoon. Kiehauta kattilassa sokeri, kerma sekä maito. Purista liivatelehdestä ylimääräiset vedet pois ja lisää kuumaan kermaseokseen. Sekoita tasaiseksi ja kaada kuumana suklaan päälle. Tasoita massa lastalla sekoittaen. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
2.
Valmista marenkipohjat vatkaamalla munan valkuaiset kevyeksi vaahdoksi puhtaassa ja kuivassa astiassa. Lisää sokeria vähitellen noin puolet määrästä samalla vatkaten.
3.
Sekoita maissitärkkelys lopun sokerin kanssa ja lisää vatkaten valkuaisten joukkoon. Jatka vatkaamista vielä noin 5 minuuttia kunnes vaahto on kiiltävää ja jämäkkää. Lisää loppuvaiheessa vaahdon joukkoon myös etikka ja kaakaojauhe siivilöiden.
4.
Pursota tai lusikoi marenkivaahdosta kuusi ohutta pyöreää kakkupohjaa leivinpaperin päälle (voit piirtää leivinpaperiin kakkuvuoasta sopivan mallin). Ylimääräisestä marengista voi pursottaa pieniä koristeita pohjien viereen. Paista marengit 125 °C:ssa 1 h 15 minuuttia. Sammuta uuni ja anna jäähtyä uunin sisällä.
5.
Valmista suklaakuorrute vatkaamalla kuutioitu huoneenlämpöinen voi vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi yleiskoneella. Siivilöi tomusokeria joukkoon vähitellen ja jatka vatkaamista noin 10 minuuttia. Vatkaa joukkoon myös vanilja ja siivilöity kaakaojauhe. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää lopuksi vaahdon joukkoon. Notkista tarvittaessa maidolla.
6.
Vatkaa jähmettynyt suklaamousse kuohkeaksi vaahdoksi yleiskoneella vatkaten. Kasaa kakku lusikoimalla suklaamoussea jokaisen marenkikerroksen väliin. Kuorruta kauttaaltaan suklaakuorrutteella ja koristele tuoreilla marjoilla. Anna jähmettyä vähintään pari tuntia jääkaapissa.
Huom. Marenkipohjat voi valmistaa vaikka kahdessa erässä jo reilusti ennakkoon. Kakku on parasta syötäväksi seuraavana päivänä, jolloin se on mehustunut hyväksi. Jos kakku tarjoillaan kuitenkin heti, kannattaa marenkipohjia kostuttaa kevyesti esimerkiksi maidolla.

9 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s