Vegaaniset letut

Letut, lätyt, räiskäleet tai plätyt. Niitä vaan on saatava, mieluiten säännöllisin väliajoin. Paras lettuhetki on mielestäni viikonloppuaamuna, jolloin pöytää koristaa vino pino lettuja ja herkkutäytteitä.

Vegaaniset letut

Tällä kertaa paistoin tarjolle vegaanisia lettuja ja taikina onnistui ehkä yllättävänkin helposti ilman kananmunaa. Vegaanisten lettujen taikinaan käytetään hiukan enemmän jauhoja ja maito korvataan kasvimaidolla. Kaiken kaikkiaan ihanan yksinkertainen resepti.

VEGAANISET LETUT

4-5 kpl
LETUT
2,75 dl kaura- tai soijamaitoa
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
0,25 tl suolaa

LISÄKSI
rypsiöljyä paistamiseen
2 dl soijakermaa
2 rkl sokeria
hilloa/marjoja
 
1.
Valmista lettutaikina sekoittamalla ainekset keskenään. Anna vetäytyä 
hetken ennen paistamista.
 
2.
Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja lisää pieni määrä rypsiöljyä. Kaada 
tai lusikoi taikinaa kuumalle pannulle ja levitä pyöreäksi, 
ohueksi letuksi. Paista kypsäksi molemmilta puolilta.

3.

Vatkaa soijakerma sokerin kanssa vaahdoksi ja tarjoa lettujen kanssa.

Vinkki: Katso myös reseptit vegaanisista vohveleista ja vegaanisista banaanipannareista linkkien takaa.

2 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s