Musta riisipuuro

musta riisi
Musta riisi päätyi kokeiluuni pimenevien iltojen saattelemana. Löysin mustaa riisiä ekokaupasta ja mielenkiintoni tätä tummaa, mutta muuten tavallisen oloista riisiä kohtaan heräsi heti.
Ravintorikas musta riisi saa värinsä antioksidantista, antosyaniinista, jota esiintyy tutummin myös mm. mustikoissa. Mustassa riisissä sitä tosin on vielä reilummin. Mustaa riisiä käytetään normaalin riisin tapaan ja itse päätin kokeilla valmistaa siitä puuroa.

Koska musta riisi on alkujaan Intian ja Thaimaan alueelta, käytin puurossa maitona kookosmaitoa ja makeutukseen kookossokeria. Puuroa keitettäessä riisi antaa lumoavan tumman purppuraisen värin puuroon sekä varmasti aihetta ihmetykseen ruokapöydässä. Keittoaika oli mustalla riisillä mielestäni melko pitkä, joten puuroa kannattaakin valmistaa kerralla reilu annos.

musta riisipuuro

MUSTA RIISIPUURO

(2 annosta)
2 dl mustaa riisiä
6 1/2 dl kookosjuomaa (esim. gogreen 1 litra )
(vaihtoehtoisesti 1 tölkki kookosmaitoa ja loput vettä)
1/2 tl suolaa
4 rkl kookossokeria
1.
Mittaa kattilaan riisit ja kookosjuoma. Kiehauta ja anna hautua kannen alla noin 1 tunti välillä sekoittaen kunnes riisit ovat pehmeitä ja neste imeytynyt.
2.
Lisää suola ja sokeri kun puuro on kypsää.

3 comments

  • No voihan! Riisi jota käytän on merkiltään Makrobios Luomu musta riisi. Taisin ostaa tuon Ruohonjuuresta, mutta eipä ole viime aikoina tullut katsottua sillä silmällä, että missä kaikkialla myydään. Uskoin että ainakin Ruohonjuuresta löytyy edelleen! Toivottavasti löytyy 🙂

    Tykkää

  • Pikkujoulumenu – Yummy Baker

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s