Mustikkafocaccia

Nyt on kahvikissojen aika laittaa korvat hörölle. Tänään nimittäin lanseerataan Suomen suosituimman kahvin tuoteperheeseen uusi jäsen! Kysessä on siis Juhla Mokka Luomu, jota minä pääsin jo maistelemaan pari viikkoa sitten ja kehittämään tälle vivahteikkaalle kahville makuparia.
mustikkafocaccia
  Makupariksi Juhla Mokka Luomulle valmistin mustikkafocacciaa. Tämä veikeä focaccia onkin vastoin odotuksia normaalia focaccia-leipää makeampi kahviherkku, joka sopii mainiosti sekä arjen että viikonlopun rentouttaviin kahvihetkiin.
mustikkafocaccia resepti
Mustikoilla höystetty focaccia muistuttaa hiukan pullaa, mutta siinä on myös selvä focaccialle tyypillinen pehmeä ja kuohkea rakenne sekä paahtunut öljytty pinta. Mustikkafocaccia tarjoaa kiinnostavan vaihtoehdon perinteiselle pullalle ja onpa siinä myös hyvä syy lähteä mustikkametsään. Yksi mustikkafocaccian reseptin hyvistä puolista on sen helppous. Nostatettu taikina kypsennetään vuoassa kokonaisena, joten aikaa ei kulu pullien pyörittämiseen. Leikkaa valmis focaccia vaan kuutioiksi ja tarjoile Juhla Mokka Luomun kanssa.

MUSTIKKAFOCACCIA

25×30 cm
TAIKINA
3 dl vettä
3/4 ps kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
1 dl sokeria
n. 6 dl luomu vehnäjauhoja
LISÄKSI
1  1/2 dl mustikoita
4 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa
timjamia
1.
Valmista taikina mittaamlla noin 42 asteinen vesi kulhoon. Lisää hiiva, pieni määrä jauhoja, suola ja sokeri. Sekoita tasaiseksi esimerkiksi vispilällä tai puukauhalla.  Lisää loput jauhoista ja vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneella noin 10 minuuttia. Taikina saa jäädä melko löysäksi.
2.
Anna taikinan kohota 1 tunti liinan alla peitettynä.
3.
Pirskottele uunivuoan pohjalle oliiviöljyä ja kaada taikina vuokaan. Levitä taikina sormien avulla vuokaan tasaiseksi. Anna kohota vielä 30 minuuttia.
4.
Painele mustikat taikinaan ja pirskottele pintaan vielä oliiviöljyä. Paista 225 °C:ssa 20 minuuttia, kunnes pinta on saanut hyvän paistuneen värin.
5.
Jäähdytä hetki ennen tarjoilua ja koristele sormisuolakiteillä sekä timjamin lehdillä.
Yhteistyössä Paulig

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s