Vegaaniset puolukkabrowniet

puolukkabrowniet
Vuosi on taas kulunut nopeasti viime syksystä ja myös blogille on karttunut yksi vuosi lisää. Tässä kuussa blogi juhlisti siis 4-vuotis synttäreitä! Aika kuluu niin nopeaan että melkein unohdin blogisynttärit kokonaan, mutta ehkä sitä voisi pitää positiivisena asiana, sillä ainakaan ei ehdi tylsistyä.

Blogisynttäreiden kunniaksi valmistin ihanan suklaisia ja syksyisiä brownieita. Suklaajälkiruoat ovat aina olleet omia suosikkejani, varsinkin jos ne valmistetaan aidosta suklaasta. Nämä täyteläiset browniet saivat lisäksi pintaan makean puolukkaraidan, joka tuo mukavaa pirteyttä ja syksyisyyttä brownieihin.
Tänä syksynä aikomuksenani on matkustaa taas Afrikkaan herra Bakerin luokse ja toivon, että sieltä löytyisi myös uusia ideoita täällä blogissakin jaettavaksi. Viimeksi vierailin Tansaniassa joulun aikaan, jolloin viimeistelin myös Herkkuhetkiä-kirjaa. Yksi siellä kokattu ananasresepti päätyi jopa kirjaan, joten myös tulevalle matkalle odotukset ovat korkealla. Tulevasta matkasta myöhemmin vielä siis lisää blogissa.

VEGAANISET PUOLUKKABROWNIET

(16×37 cm)
PUOLUKKAKOMPOTTI
2 dl puolukoita
1/4 dl vettä
2 dl sokeria
BROWNIET
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
3 dl sokeria
1 rkl kaakaojauhetta
2 rkl maissitärkkelystä
150 g tummaa suklaata
3 rkl kookosöljyä
1 1/4 dl kasvimaitoa (esim. kaura)
1.
Valmista puolukkakompotti mittaamalla ainekset kattilaan. Keitä noin 5 minuutin ajan ja anna jäähtyä hyvin.
2.
Valmista brownietaikina sekoittamalla keskenään jauhot, leivinjauhe, suola, sokeri, kaakaojauhe sekä maissitärkkelys.
3.
Mittaa kattilaan maito sekä öljy ja pilko joukkoon suklaa. Lämmitä seosta samalla sekoittaen kunnes suklaa on sulanut.
4.
Kaada suklaaseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
5.
Päällystä uunivuoka leivinpaperilla ja voitele kevyesti öljyllä. Kaada taikina vuokaan ja lusikoi pintaan puolukkakompottia. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia kunnes browniet ovat kypsiä. Anna jäähtyä hyvin ja leikkaa valmiiksi paloiksi.
Huom. isompaa vuokaa varten voit helposti tuplata reseptin ainesosat. 

5 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s