Mutakakku TABASCO-omenilla ja chilisokerilla

Viikonloppu on jälleen edessä ja se tarjoaa oivan mahdollisuuden leppoisaan nautiskeluun brunsseilun muodossa. Syksyiseen sävyyn sopivana valmistin brunssia varten täyteläisen suklaamutakakun, josta on kenenkään vaikea kieltäytyä. Mutakakku saa kuitenkin kaverikseen kiinnostavan TABASCO-omenahillon sekä TABASCO maustetun chilisokerin, jotka tekevät tästä makeasta brunssiyhdistelmästä entistäkin houkuttelevamman!
chili suklaakakku
chili mutakakku
TABASCO tuotteilla on pitkä historia ja tuotteet ovat varmasti monille tuttuja. Blogiringin järjestämän kampanjan myötä innostuin kuitenkin käyttämään TABASCOa aivan uudella tavalla, nimittäin jälkiruoassa.  TABASCO® Sauce -kastiketta on valmistettu jo 1868 vuodesta saakka, edelleen lähes alkuperäisellä tavalla. Raaka-aineet ja valmistustapa tuovat kastikkeeseen sille ominaisen miedon, mutta kuitenkin sopivan voimakkaan maun, joka sopii siis mainiosti myös makeaan kokkailuun.

Mutakakun kumppanina toimii loistavasti TABASCOlla maustettu omenahillo. Chilin maku ei ole polttava, mutta antaa kivan säväyksen. Myös TABASCOlla maustettu sokeri on suorastaan koukuttava yhdistelmä ja näyttää hyvältä kakun päällä. Mutakakku on yksinkertainen valmistaa ja myös omenahillo ja chilisokeri syntyvät näppärästi, vaikka jo edellisenä päivänä. Iso pannu kahvia ja vaniljajäätelöä vielä kyytipojaksi niin brunssi on täydellisesti viimeistelty.

tabasco

MUTAKAKKU, TABASCO-OMENAT JA CHILISOKERI

MUTAKAKKU (27 cm) (veg)
3 1/4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhoa
1 rkl kaakaojauhetta
1/4 tl suolaa
1/2 tl vaniljan siemeniä
200 g suklaata
2 1/4 dl kahvia
1 banaani
1 dl rypsiöljyä
TABASCO-OMENAHILLO
3 omenaa
1/2 dl vettä
2 dl hillosokeria
1/2 tl vaniljan siemeniä
1 tl TABASCO® Sauce -kastiketta
CHILISOKERI
1/2 dl sokeria
1/2 tl TABASCO® Sauce -kastiketta
1.
Valmista mutakakku sekoittamalla kuivat aineet keskenään.
2.
Pilko suklaa kulhoon ja kuumenna kahvi kiehuvaksi. Kaada kahvi suklaan päälle lastalla sekoittaen niin, että suklaa sulaa kokonaan.
3.
Soseuta banaani ja sekoita se yhdessä rypsiöljyn ja suklaaseoksen kanssa jauhoihin. Sekoita lastalla tasaiseksi.
4.
Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 180 °C:ssa 20 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin.
5.
Valmista omenahillo kuutioimalla omenat ja lisäämällä ne kattilaan muiden aineiden kanssa. Anna kiehua 10 minuuttia ja jäähdytä hyvin.
6.
Valmista chilisokeri sekoittamalla ainekset keskenään.
7.

Tarjoa mutakakku TABASCO-omenahillon ja chilisokerin kera. Yhdistä halutessasi vaniljajäätelön kanssa.

TABASCO®, the Diamond and Bottle Logos are trademarks of McIlhenny Co.

Yhteistyössä: TABASCO® Brand Pepper Sauce.

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s