Kiran ihanat tahini-taatelikeksit

taatelikeksit
Tahinia keksitaikinaan? Kyllä. Valmistin Kiran uudesta Max 30 min -kirjasta superherkullisia tahini-taatelikeksejä. Minulle heräsi lähes pakottava tarve päästä testaamaan keksejä jo reseptin nimen perusteella. Tahinia ei tulisi nimittäin ihan ensimmäisenä mieleen käyttää leivontaan, vaikka muuten pidän siitä ruoanlaitossa. Sitä oli kuitenkin käytetty kirjassa myös mm. jogurttiin, joka sekään ei kuulostanut ollenkaan hassummalta.

Kirja sisältää paljon käyttökelpoisia reseptejä, vieläpä ilahduttavan paljon kasviksista, joten tämä teos tulee todella itselläni käyttöön. Muutamia reseptejä olen ehtinyt kirjasta jo testaamaan ja pakko mainita vielä, että esimerkiksi tummalla suklaalla maustettu meksikolainen linssimuhennos teki arjesta astetta loisteliaampaa.
taatelikeksi resepti
Resepti on melko lailla suoraan kirjasta, mutta tein pienen muutoksen ja lisäsin siihen pistaasipähkinöitä, sillä mielestäni sattumia pitää keksissä olla. Erityisen hyvää reseptissä on se, että siinä ei käytetä ollenkaan vaaleaa sokeria ja resepti sopii myös moniin erikoisruokavalioihin. Huomasin lisäksi, että makunsa puolesta nämä sopisivat mainiosti myös jouluun, sillä mausteina kekseissä käytetään tietysti taatelin lisäksi appelsiinia ja kanelia.
Kaiken kaikkiaan tätä kirjaa voin suositella lämmöllä. Lisää tietoa kirjasta löydät Kiran blogin puolelta.
kahvikeksit

TAHINI-TAATELIKEKSIT

10-12 kpl
10 pehmeää taatelia
1 rkl raasettua appelsiininkuorta
1/2 dl appelsiininmehua
1/2 dl vettä
2 1/2 dl isoja kaurahiutaleita
1 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
1  1/2 dl tahinia
1/2 tl suolaa
1 rkl vaahterasiirappia tai juoksevaa hunajaa
50 g rouhittua tummaa suklaata
1/2 dl pistaasipähkinöitä
1.
Poista taateleista kivet ja silppua ne saksilla kattilaan. Lisää joukkoon appelsiininkuori- ja mehu sekä vesi. Keitä hiljalleen noin 8 minuuttia, kunnes taatelit ovat pehmenneet.
2.
Sekoita sillä välin kaurahiutaleet, kaneli, kardemumma, tahini ja suola kulhossa tasaiseksi taikinaksi.
3.
Sekoita keitettyjen taateleiden joukkoon siirappi haarukalla kevyesti painellen. Yhdistä tahiniseokseen. Kääntele tässä vaiheessa joukkoon suklaa ja rouhitut pistaasipähkinät.
4.
Nostele taikinasta nokareita leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle. Muotoile keksin muotoisiksi (veteen kostutetuilla sormilla helpompaa).
5.
Paista keksejä 200°C uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes keksit ovat kauniin kullankeltaisia. Anna jäähtyä.
Sponssi: Kirja saatu arvostelukappaleena.

One comment

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s