Kuohkeat jauhottomat pannukakut

Banaanipannarit aiheuttivat melkoisen kohun ja suosion jokin aika sitten, mutta nyt haastaja on löytynyt. Nämä yksinkertaisen helpot pannukakut valmistuvat kokonaan ilman jauhoja ja munia. Kyllä, näin on. Pannukakut ovat siis sekä gluteenittomat että vegaaniset, mutta kuitenkin ihanan kuohkeat ja sopivat vaikkapa aamiaiselle.
gluteenittomat pannukakut
vegaaniset pannukakut
 Jauhoton ja gluteeniton pannukakku syntyy kun jauhot korvataan kaurahiutaleilla. Kaurahiutaleet ajetaan tasaiseksi blenderillä ja niiden lisäksi reseptiin ei tarvita juuri muuta kuin nestettä. Itse käytin reseptiin kauramaitoa, mutta myös mantelimaito tai soijamaito käy hyvin. Leivinjauhetta voi toki lisätä antamaan lisäkuohkeutta ja myös mausteita kannattaa käyttää. Itse maustoin taikinan kanelilla ja lisäsin vielä vaahterasiirappia makeutukseen. Täysin gluteenittomia pannukakkuja varten varmista että kaurahiutaleet ovat merkitty gluteenittomiksi.

JAUHOTTOMAT PANNUKAKUT

(veg, 6 kpl)

3 dl kaurahiutaleita
2 dl kauramaitoa
1 tl leivinjauhetta
2 rkl vaahterasiirappia
1 tl kanelia

1.
Mittaa kaurahiutaleet blenderiin ja aja 
tasaiseksi jauhoksi.

2.
Yhdistä muut ainekset. Taikina saa olla melko paksua.

3.
Lämmitä paistinpannu ja pieni määrä öljyä 
tai paistorasvaa kuumaksi. Lusikoi pari 
ruokalusikallista taikinaa pannulle 
paksuksi kerrokseksi. Paista keskilämmöllä, 
kunnes paistopinta saa sopivasti väriä. 
Käännä ja paista kypsäksi.

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s