Bahinikulho

 

smoothie kulho
Talven keskellä sitä tarvitsee hiukan piristystä ja hyvää energiaa. Värikkäät ruoat todella tarjoavat sitä ja ylimääräisen vitamiiniannoksen voi hankkia vaikkapa herkullisista hedelmistä. Kulhoruoat ovat nousseet uudeksi trendiksi ja kulhovillityksen väitetään jatkuvan tänä vuonna. Itsekin ihastuin kulhosmoothieihin jo viime syksynä ja eihän niistä voi olla tykkäämättä. Runsas koristelu ja viimeistely tekevät kulhoannoksista vastustamattoman näköisiä ja tekevät annoksesta jotenkin erityisen.

Valmistin hedelmistä maukkaan kulhojälkkärin, jossa käytin pohjana tietenkin suosikkiani eli banaania. Banaani on pakastettu, joten se muistuttaa rakenteeltaan pehmistä. Mutta tämän reseptin jippo piileekin maustamisessa. Banaaniseos on maustettu kaakaolla ja tahinilla. Tahini tuo reseptiin täysin uuden ulottuvuuden ja hurmasi minut täysin. Tähän jää koukkuun! Näyttävä jälkkäri, välipala, aamiainen tai iltapala syntyy nopeasti eikä banaaneja ole pakko jäädyttää jos kylmä tuntuu tarpeeksi jo ulkona ollessa. Hedelmäkoristelu viimeistelee kulhon, joten päästä mielikuvituksesi valloilleen!
Blogin puolella on ollut viime aikoina hiukan hiljaisempaa ja valitettavasti joudun kertomaan, että tahti ei tule kiihtymään vielä pariin kuukauteen. Syynä tähän on oikeastaan muut meneillään olevat projektit, joista merkittävin on tuleva vaellusmatka Kilimanjarolle. Kyllä, tavoitteena on kiivetä Afrikan huipulle reilun kuukauden päästä, joten leivonta joutuu nyt toiselle sijalle. Jännittävää! Laskiaiseksi kyllä sormet jo syyhyäisivät uuden reseptin suhteen, joten tuskin blogikaan täysin pimentoon jää 🙂
kilimanjaro

BAHINIKULHO

(1 iso/ 4 pientä)

4 banaania
3 pehmeää taatelia
1 rkl kaakaojauhetta
1 rkl tahinia
1 dl vettä

Koristeluun hedelmiä, marjoja, pähkinöitä ym.

1.
Viipaloi banaanit ja pakasta pussissa 
(esim. edeltävänä päivänä). Voit myös käyttää 
tuoreita banaaneja reseptiin.

2.
Laita banaaniviipaleet blenderiin ja anna 
sulaa hetki, jotta rakenne pehmenee hiukan.

3.
Poista taateleista kivet ja lisää blenderiin 
yhdessä kaakaojauheen, tahinin ja veden 
kanssa. Soseuta tasaiseksi.

4.
Kaada seos kulhoon ja koristele 
hedelmäviipaleilla, marjoilla, 
pähkinöillä tai vastaavilla.

Vinkki: Voit myös valmistaa jälkkärin 
pienempiin annoskulhoihin kerta-annoksiksi. 
Älä kuitenkaan unohda koristelua niissäkään.

2 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s