Talven keskellä sitä tarvitsee hiukan piristystä ja hyvää energiaa. Värikkäät ruoat todella tarjoavat sitä ja ylimääräisen vitamiiniannoksen voi hankkia vaikkapa herkullisista hedelmistä. Kulhoruoat ovat nousseet uudeksi trendiksi ja kulhovillityksen väitetään jatkuvan tänä vuonna. Itsekin ihastuin kulhosmoothieihin jo viime syksynä ja eihän niistä voi olla tykkäämättä. Runsas koristelu ja viimeistely tekevät kulhoannoksista vastustamattoman näköisiä ja tekevät annoksesta jotenkin erityisen.
Valmistin hedelmistä maukkaan kulhojälkkärin, jossa käytin pohjana tietenkin suosikkiani eli banaania. Banaani on pakastettu, joten se muistuttaa rakenteeltaan pehmistä. Mutta tämän reseptin jippo piileekin maustamisessa. Banaaniseos on maustettu kaakaolla ja tahinilla. Tahini tuo reseptiin täysin uuden ulottuvuuden ja hurmasi minut täysin. Tähän jää koukkuun! Näyttävä jälkkäri, välipala, aamiainen tai iltapala syntyy nopeasti eikä banaaneja ole pakko jäädyttää jos kylmä tuntuu tarpeeksi jo ulkona ollessa. Hedelmäkoristelu viimeistelee kulhon, joten päästä mielikuvituksesi valloilleen!
Blogin puolella on ollut viime aikoina hiukan hiljaisempaa ja valitettavasti joudun kertomaan, että tahti ei tule kiihtymään vielä pariin kuukauteen. Syynä tähän on oikeastaan muut meneillään olevat projektit, joista merkittävin on tuleva vaellusmatka Kilimanjarolle. Kyllä, tavoitteena on kiivetä Afrikan huipulle reilun kuukauden päästä, joten leivonta joutuu nyt toiselle sijalle. Jännittävää! Laskiaiseksi kyllä sormet jo syyhyäisivät uuden reseptin suhteen, joten tuskin blogikaan täysin pimentoon jää 🙂
BAHINIKULHO
(1 iso/ 4 pientä) 4 banaania 3 pehmeää taatelia 1 rkl kaakaojauhetta 1 rkl tahinia 1 dl vettä Koristeluun hedelmiä, marjoja, pähkinöitä ym. 1. Viipaloi banaanit ja pakasta pussissa (esim. edeltävänä päivänä). Voit myös käyttää tuoreita banaaneja reseptiin. 2. Laita banaaniviipaleet blenderiin ja anna sulaa hetki, jotta rakenne pehmenee hiukan. 3. Poista taateleista kivet ja lisää blenderiin yhdessä kaakaojauheen, tahinin ja veden kanssa. Soseuta tasaiseksi. 4. Kaada seos kulhoon ja koristele hedelmäviipaleilla, marjoilla, pähkinöillä tai vastaavilla. Vinkki: Voit myös valmistaa jälkkärin pienempiin annoskulhoihin kerta-annoksiksi. Älä kuitenkaan unohda koristelua niissäkään.
Mitä hedelmiä ovat nuo ''kananmunan näköiset'' oikeassa alakulmassa? 🙂
TykkääTykkää
Ne ovat litsejä. Löysin niitä kaupasta hedelmähyllyltä ja täytyi heti testata 🙂
TykkääTykkää