Macaronit kikherneistä (munaton)

Macaron-leivokset syntyvät myös ilman kananmunaa kikherneiden säilöntäliemestä, joten kerää liemi jatkossa talteen leivontaa varten. Lopputuloksesta ei macaronien alkuperää tunnistaisi ulkonäön tai maunkaan suhteen.

vegaaniset macaron leivokset

kikherne macaronitkikhernemarenkiMunattomat macaronit
Macaronien valmistus vie hiukan aikaa ja vaiheissa on oltava tarkka. Tämä kikherneliemestä valmistettujen macaronien resepti oli mielestäni kuitenkin varmempi normaaliin kananmunaa sisältävään reseptiin verrattuna, sillä kikhernevaahto vatkautuu helposti sopivaan koostumukseen.

Vegaaniset macaronit

(20-30 kpl)

75 ml keitettyä kikherneiden säilöntälientä*
100 g mantelijauhoja
100 g tomusokeria
100 g sokeria
2 rkl vettä
tummaa suklaata

1.
*Mittaa kikherneiden säilöntälientä kattilaan 
riittävä määrä, esim kahden säilykkeen liemet. 
Keitä nestettä kasaan kunnes koostumus paksuuntuu 
hiukan. Mittaa 75 ml keitettyä lientä sivuun jäähtymään.

2.
Siivilöi mantelijauhot ja tomusokeri. 
Sekoita keskenään.

3.
Vispaa jäähtynyt kikherneliemi vaahdoksi kunnes 
vaahdon pintaan jää pehmeitä huippuja.

4.
 Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna 
seosta keskilämmöllä kunnes lämpö nousee 
118 asteeseen. Kaada kuuma sokeri ohuena 
nauhana kikhernevaahdon joukkoon samalla vispaten.

5.
Jatka vaahdottamista vielä noin 5 minuuttia 
kunnes vaahto on kiiltävää ja kuohkeaa.

6.
Sekoita mantelijauho-tomusokeriseos vaahdon 
joukkoon. Kääntele seosta lastalla kunnes 
seos on tasaista. Koostumuksen tulisi olla 
laavamaista eli hiukan valuvaa ja kiiltävää. 
Seos on hyvä kun se valuu hitaasti lastasta.

7.
Siirrä massa pursotinpussiin ja pursota 
pellille leivinpaperin päälle pieniä pyöreitä 
leivoksia. Leivokset tasoittuvat pursotuksen 
jälkeen, jolloin pinnan tulisi jäädä tasaiseksi.

8.
Anna leivosten kuivahtaa pellillä noin 
20 minuuttia, jotta macaroneihin muodostuu 
paistuessa pitsireunus. Pinta on kuivunut 
tarpeeksi kun sormella koskettaessa 
siihen ei tartu taikinaa.

9.
Paista macaroneja 130 °C:ssa 20-30 minuuttia 
tai kunnes kypsiä.

10.
Anna macaronien jäähtyä hyvin pellillä. 
Täytä sulatetulla tummalla suklaalla.

6 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s