Jauhoton&sokeriton suklaakakku

Ystävänpäivänä saa hiukan hemmotella lähimmäistä ja nautiskella itsekin. Ystävälle voi kuitenkin tarjota herkkuja ajatellen myös hänen parastaan. Tässä siispä resepti helppoon ystävänpäiväkakkuun, johon ei ole käytetty lainkaan valkoista sokeria ja joka on myös täysin jauhoton, eli aidoista raaka-aineista tehty.
pähkinä-suklaakakku
 
Tämä ystävänpäiväherkku valmistuu todella helposti, joten kiireisimmätkin kotikokit ehtivät varmasti ilahduttaa ystävää leipomalla. Reseptissä ainekset sekoitetaan keskenään blenderissä, kaadetaan vuokaan ja paistetaan. Helppoa! Reseptin pääraaka-aineisiin kuuluvat banaani, suklaa ja pähkinävoi, joten maussakin pähkinäsyyden huomaa selvästi. Myös rakenne on ihanan pehmeä ja tahmainen, joten voiko tämän hurmaavampaa olla!
pähkinä-suklaakakku

Jauhoton pähkinä-suklaakakku

(12 palaa)
2 kypsää banaania
1/2 dl vaahterasiirappia
175 g tummaa suklaata
3 rkl kaakaojauhetta
1/4 tl suolaa
1/3 tl vaniljajauhetta (esim. Sonnentorn)
2  1/4 dl pähkinävoita (makeuttamatonta)
1.
Pilko baananit blenderiin ja lisää joukkoon vaahterasiirappi, paloiteltu suklaa, kaakaojauhe ja mausteet. Blendaa tasaiseksi muutaman kerran pyöräyttämällä.
2.
Sekoita suklaaseoksen joukkoon pähkinävoi lastalla sekoittaen tai blenderillä mikäli seos ei ole liian paksua koneelle.
3.
Voitele 16×37 cm kokoinen vuoka kevyesti esimerkiksi rypsiöljyllä tai vuoraa leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 175 °C:ssa 30-35 min. Anna jäähtyä ennen leikkaamista. Viimeistele tomutetulla kaakaojauheella.

One comment

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s