Suklaiset granolakeksit ja kerrosjälkiruoka

suklaagranola
Minun täytyy tunnustaa. En voi vastustaa granolaa. Sen rapea ja rouskuva rakenne toimii niin aamupalalla kuin herkkunakin. Siksi olinkin iloinen kun sain tehtäväkseni suunnitella reseptin, jossa voisin hyödyntää tätä valloittavaa muromysliä.

Resepti syntyi Blogiringin kautta Paulúns tuotteiden kampanjassa. Paulúnsin tuotteisiin kuuluvat erilaiset granolat, supermyslit ja rouheat puurot, joita pääsin testaamaan. Granola-tuotteista Hasselpähkinä&taateli -maku oli mielestäni niin puoleensa vetävä, että halusin tehdä reseptin siitä. Makunsa lisäksi granolassa minua viehätti erityisesti se, että se on kokonaan sokeroimaton. Eikä mausta kyllä uskoisi!
granolapurkki

 

Koska granola on sokeroimatonta, niin halusin tehdä myös reseptin kokonaan ilman valkoista sokeria. Niinpä päädyin taateleilla makeutettuihin suklaa-granolakekseihin. Suklaa-granolakeksit voi toki syödä sellaisenaan, mutta en malttanut olla kasaamatta niistä näyttävää kerrosjälkiruokaa suklaakastikkeen ja kermavaahdon kera.

 

granola jälkiruoka

 

granolakeksit

 

SUKLAISET GRANOLAKEKSIT JA KERROSJÄLKIRUOKA

Granolakeksit:
10 pehmeää taatelia
1/2 dl omenasosetta
2 rkl kaakaojauhetta
1/3 tl vaniljajauhetta
2  1/2 dl Paulúns Granolaa,
(Hasselpähkinä & Taateli)
1  1/2 dl mantelivoita
1/4 dl mantelimaitoa
  
Kerrosjälkiruoka:
2  dl kermaa (normaali, soija tai kookos)
vaahterasiirappia maun mukaan
75 g tummaa suklaata (raaka)
1/2 dl kahvia
3/4 dl Paúluns Granolaa,
(Hasselpähkinä & Taateli)

1.
 Valmista ensin keksit. Poista taateleista kivet ja soseuta ne omenasoseen, kaakaojauheen ja vaniljan kanssa.
2.
Mittaa kulhoon granola, manelivoi ja taatelisose. Lisää lopuksi maito ja sekoita tasaiseksi.
3.
Muotoile taikinasta pyöreitä keksejä pellille leivinpaperin päälle (n. 12 kpl) ja paista 200 °C:ssa 10-12 min. Anna jäähtyä hyvin pellillä.
4.
 Vatkaa kylmä kerma vaahdoksi ja lisää makeutukseen vaahterasiirappia.
5.
Valmista suklaakastike pilkkomalla suklaa pieneen kattilaan. Kaada päälle kahvi ja lämmitä miedolla lämmöllä samalla sekoittaen kunnes suklaa on sulanut.
6.
Kasaa kerrosjälkiruoka isoon kulhoon tai pienempiin lasipurkkeihin. Murusta kerrosten pohjaksi keksiä, lisää hiukan granolaa, suklaakastiketta ja viimeistele kermavaahdolla. Toista pari kerrosta.

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s