Banaani&suklaamousse (sokeriton, vegaani)

avokado suklaamousse
Yksinkertaiset herkut syntyvät helposti hyvistä raaka-aineista, vaikka kokkausmahdollisuudet ovatkin hiukan rajalliset. Makeita banaaneja, avokadoa ja taateleita hyödyntämällä syntyy vaivatta jälkiruoka, johon ei tarvitse lisätä valkoista sokeria.

Kuluneet kolme viikkoa Tansaniassa ovat olleet ihania. Toki matka alkoi hiukan jännittyneemmissä merkeissä Kilimanjaron vaelluksella, mutta nyt kun se on ohi, olen lähinnä nauttinut paikallisesta rennosta elämäntyylistä ja ruokatorin värikkäistä antimista. Tämä banaani-suklaamousse on yksi kokkaamistani asioista täällä, jonka myötä halusin kirjoittaa terveiset blogiin. Avokadosta valmistettu suklaamousse on kerrassaan upea ja syntyy helposti soseuttamalla.
vegaaninen suklaamousse

NOPEA BANAANI&SUKLAAMOUSSE

(2:lle)
1 kypsä avokado
5 pehmeää taatelia
2 rkl kaakaojauhetta
(hyppysellinen suolaa)
2 banaania
1/2 dl kookoskermaa
1/4 tl vaniljajauhetta
1.
Kuori avokado, poista kivi ja paloittele. Poista taateleista kivet ja soseuta avokadon ja kaakaojauheen kanssa. Tarkista maku ja lisää halutessasi pieni määrä suolaa. Lusikoi jälkiruokalasien pohjalle.
2.
Leikkaa toisesta banaanista muutama viipale koristeeksi ja soseuta loput haarukalla. Lusikoi suklaaseoksen päälle.
3.
Soseuta toinen banaani kookoskerman ja vaniljan kanssa. Lusikoi päälimmäiseksi laseihin ja koristele banaaniviipaleilla.

2 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s