Mango-kookos raakakakku

raakakakku mango

Ihanaa pääsiäistä kaikille! Afrikan matkalta on nyt kotiuduttu ja olen koko viikon vaan ihmetellyt tätä ihanaa valoisuutta Suomessa. Ero on huimaava verrattuna siihen pimeyteen, joka vallitsi kun lähdin helmikuun puolella reissuun. Kevät on selvästi alkamassa.

Täytyy myöntää että en ole oikeastaan ehtinyt suunnitella pääsiäisen herkkuja vielä lainkaan (niinpä… pääsiäinenhän oikeastaan alkoi jo). Siispä aloin selaamaan Herkkuhetkiä-kirjaa ja muistin tämän mango-kookos raakakakun. Mikäs sen paremmin pääsiäiseen ja kevääseen sopiva! Raakakakku sopii useimpiin ruokavalioihin ja lisäksi tässä reseptissä ei ole lisättyä sokeria. Resepti on suoraan kirjasta ja sopii myös mainiosti muihin kevään tuleviin juhliin. raakakakku juhliin

MANGO-KOOKOS RAAKAKAKKU

(15-20 cm)
POHJA:
150 g cashewpäkinöitä
150 g kuivattuja taateleita
1 rkl vettä
TÄYTE:
150 g cashewpähkinöitä
25 g kuivattuja taateleita
1 mango
2 dl kookoskermaa
1  1/2 dl kookosvoita
1/2 tl vaniljajauhetta
1/2 appelsiinin kuori
1 rkl appelsiinin mehua
LISÄKSI:
mangoa
kookoslastuja
1.
Valmista pohja hienontamalla pähkinät silppurilla. Hienonna myös taatelit erikseen (pienissä erissä) ja yhdistä sen jälkeen pähkinöiden sekä veden kanssa. Painele massa kylmään veteen kostutettujen sormien avulla leivinpaperilla pohjustetun kakkuvuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
2.
Valmista täyte hienontamalla cashewpähkinät tasaiseksi jauheeksi. Hienonna myös taatelit. Kuori mango ja lisää hedelmäliha kookoskerman, cashewpähkinöiden ja taatelijauheen kanssa tehosekoittimeen. Sulata kookosvoi kattilassa juoksevaksi ja lisää sekoittimeen. Lisää lopuksi myös vanilja sekä appelsiinin kuori ja mehu. Soseuta kunnes täyte on tasaista.
3.

Kaada täyte pohjan päälle kakkuvuokaan. Anna jähmettyä vähintään 4 tuntia jääkaapissa. Irroita kakku vuoasta ja koristele mangokuutioilla sekä kookoslastuilla.

(Vinkki: liota pähkinät etukäteen jos mahdollista niin ne ovat pehmeämpiä)

3 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s