Juhlava verigreippipiiras (gluteeniton)

 
Kevään juhlakausi lähestyy ja siihen liittyy tietenkin leipominen. Juhlaleivoksissa on hyvä muistaa myös erikoisruokavaliot ja siihenpäs sopii mitä parhaiten tämä gluteeniton herkkupiiras.

Törmäsin pitkästä aikaa kaupassa verigreippeihin ja halusin valmistaa niistä jotain juhlavaa tarjottavaa. Verigreipit ovat ihanan pirteitä ja ne tuovat suloista vaaleanpunaista sävyä leivoksiin. Valkosuklaan kanssa yhdistettynä verigreipit eivät maistu liian kirpeiltä vaan juuri ihanan keväisen raikkaalta. Mahtava löytö. Viime aikoina kevät on muutenkin herätellyt ihmisiä ja tuntuu että kaikki ovat liikkeellä ja iloisella mielellä. Huhtikuu tuntuu alkavan lupaavasti.
gluteeniton juhlakakku
Käytin tämän verigreippipiiraan valmistuksessa Farina-piirakkajauhoseosta, jonka sain Blogiringin kampanjan kautta testattavaksi. Piiras valmistui helposti gluteenittomaksi jauhoseosta käyttäen ja täytteet lisäsin vasta pohjan paistamisen jälkeen, jotta piiras saisi juhlavan ulkonäön runsaalla kuorrutteella ja verigreippihillolla. Tätä pohjaa voisin käyttää kyllä hyvin muutenkin vaikka ei gluteenitonta vaadittaisikaan.
Mielestäni Farina-tuotteissa on hyvää (gluteenittomuuden lisäksi) se, että ne ovat kotimaisia! Lisätietoa yrityksestä löytyy heidän nettisivuiltaan, jossa on esillä myös lukuisat muut gluteenittomat tuotteet. Tuotteita on saatavilla isoimmista marketeista sekä verkkokaupasta. Huom! Kannattaa käydä kurkkaamassa myös meneillään oleva reseptikilpailu, jossa on palkintona kokkaajia kiinnostavia keittiövälineitä.
gluteeniton piiras
Valmistin piiraan vegaanisena, joten se käy juhlapöydässä varmasti kaikille. Voit käyttää reseptissä tietenkin myös perinteisiä raaka-aineita.

GLUTEENITON VERIGREIPPIPIIRAS

(26 cm)
POHJA
3 dl Farina Piirakkapohjaseosta
125 g margariinia
1 rkl vaniljasokeria
1/3 dl vettä
2 rkl omenasosetta
VERIGREIPPIHILLO
1 iso verigreippi
3/4 dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
TÄYTE
1 dl soijakermaa (vispautuva)
100 g soijatuorejuustoa
80 g valkosuklaata (veg)
1.
Valmista pohja sekoittamalla keskenään jauhot ja vaniljasokeri. Kuutioi margariini ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Lisää vesi ja omenasose ja sekoita kunnes taikina on tasaista.
2.
Voitele kevyesti kakku- tai piirasvuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 180 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes pinta on saanut väriä. Anna jäähtyä hyvin.
3.
Valmista verigreippihillo pohjan paistuessa. Purista verigreipistä mehut kattilaan. Lisää sokeri ja kiehauta. Sekoita maissitärkkelys pieneen määrään nestettä ja kaada kattilaan samalla sekoittaen. Kuumenna kunnes seos paksuuntuu. Jäähdytä.
4.
Valmista täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon soijatuorejuusto. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja sekoita täytteen joukkoon.
5.

Siirrä piiraspohja tarjoilulautaselle. Lusikoi päälle kermatäytettä sekä verigreippihilloa ja pyörittele pinta hiukan sekaisin. Koristele verigreipillä, valkosuklaalastuilla ja kukilla.

 

Yhteistyössä Vuohelan Herkku.

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s