Kuumimmat ruokatrendit nyt

Viime viikonloppuna olin mukana What’s Cooking Helsinki -ruokatapahtumassa, jossa bloggajat pääsivät nauttimaan ruoan lisäksi inspiroivista seminaariesityksistä ennen varsinaisen tapahtumapäivän alkua. Yksi näistä oli Sanna Kekäläisen esitys ruokatrendeistä, josta ajattelin jakaa parhaita paloja myös tänne blogiin.

Ruokatrendeistä puhuttaessa herää ensimmäisenä kysymys: miten ne syntyvät? Ihmiset ovat oikeastaan aika vaihtelunhaluisia ja sen vuoksi uusia trendejäkin syntyy. Tuttu ja turvallinen on ihanaa, mutta jatkuvasti toistuvana tylsää. Täysin ymmärrettävää. Useimpien uusien trendien edellytyksenä on kuitenkin, että siitä löytyy jotain tuttua – ehkä uudella tavalla toteutettuna. Silloin siihen on sopivasti tarttumapintaa ja kiinnostus herää. Tässä siis pieni kurkistus tämän hetken ja kuumimpiin ruokatrendeihin.

1. VÄLIPALA-JOKAPALA

Välipalaistuminen on ollut näkyvissä jo pitkään, mutta jatkuu edelleen vahvana. Perinteinen ruokarytmi on muttunut rikkonaisemmaksi ja ruokaa syödään nyt koko ajan ja kaikkialla. Tämä näkyy niin kaupan välipalahyllyjen kasvamisella kuin take-away ruoan lisääntyvänä tarjontana.
vegaaniburgeri

2. SENKIN SIPSIKALJAVEGAANI

Kasviruoka on noussut valokeilaan. Kasvisruoan suosioon liittyy tietenkin eettisyys, ekologisuus ja terveellisyys, mutta kasvisruokaa tehdään nyt myös mättönä. Kaikki parhaat pikaruoat, nyhtöherkut ja kebabit tehdään kasviperäisesti eikä mausta tingitä.
kulhoruoka

3. KULHOSTA KIITOS

Smoothiet lusikoidaan kulhosta, mutta kulhovillitys on iskenyt nyt myös suolaisiin ruokiin. Välipalat, lounaat ja illalliset tarjotaan trendikkäästi kulhoista. Myös vuoat ja mummon valurautapannu ovat kuuminta kuumaa ruoan tarjoilussa. Ensimmäinen kulhoruokaa tarjoava ravintola avataan myös lähiaikoina Helsinkiin.
popcornkakku

4. SALAINEN PAHE

Aikuiset saavat heittäytyä lapsellisiksi sillä leivonnassa käytetään nyt säästelemättä poppareita, maapähkinävoita, pretzeleitä ja strösseleitä. Heittäydy villiksi. Enemmän on enemmän, myös koristelussa. Olisitko viisi vuotta sitten uskonut että popparit kakun päällä olisi uskottavaa?
vegaaniset macaron leivokset

5. KAS NÄIN

Ruokaa tehdään paljon kotona ja yksinkertaiset superhelpot reseptit ovat trendikkäitä. Leivokset ja ruoat saavat olla kotitekoisen näköisiä. Mitä yksinkertaisempi ja nopeampi resepti, sen parempi. Toisaalta kotikokit tekevät entistä enemmän myös taidokkaita kakkuja ja koristeluja joita ei erota ammattilaisen leivoksista.
vegaaninen silli

6. VOIHAN TÖHNÄ

Vielä tuloaan tekevä trendi koskee erilaisia kylmiä kastikkeita, dippejä ja töhniä. Ja kuka niistä nyt ei tykkäisi! Hummukselle, etikkakurkuille ja kastikkeille tehdään uusia variaatioita ja niitä käytetään säästelemättä.

 

ramen keitto

7. TERVEELLISYYS

Terveellisyys on iso juttu. Vehnälle etsitään korvikkeita kvinoasta, amarantista ja tattarista. Myös valkoista sokeria korvataan ja terveellinenkin voi olla hyvää. Japanilainen ruoka istuu hyvin tähän trendiin ja sen tarjonta laajenee sushista ja ramenista muihinkin vaihtoehtoihin.
Tässä minun poimintani tämän hetken trendeistä. Miltä kuulostaa ja puuttuuko listasta mielestäsi jotain?

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s