Keväinen ananas-kookos kakku

 Tiedättekö sen tilanteen kun olet käynyt kaupassa ja asettunut kotiin ja sinulla on tunne että jotain unohtui? Näin kävi minulle pääsiäisenä kakkuainesten kanssa. Voitteko kuvitella? Luulisi että kakkuainekset ostetaan minun tapauksessani kaupasta ensimmäisenä, mutta jostain syystä ne jäivät kokonaan listalta.
kookos ananas raakakakku
Tarkoitukseni oli tehdä pääsiäisenä raakakakkua, mutta tilanteesta johtuen täytyi reseptiä hiukan soveltaa sen mukaan mitä kaapista löytyi. Tämäpä ei ollut kuitenkaan huono yhdistelmä, sillä ananasmurskasta, kookoskermasta ja sitruunasta valmistui nopeasti raikas ja herkullinen melkein-raakakakku. Onnistuneen kokkisotaa muistuttavan kokemuksen jälkeen päätin jakaa reseptin myös tänne, sillä kakku on melko yksinkertainen valmistaa ja ihanan keväinen. Ja mikä tärkeintä, herkullisen makuinen.
kookos raakakakku
 ANANAS-KOOKOS KAKKU
(20 cm)
POHJA
2 dl cashewpähkinöitä
9 pehmeää taatelia
1 rkl vettä
SITRUUNAHILLO
1 sitruuna
1/4 dl vettä
3/4 dl sokeria
2 tl perunajauhoja
TÄYTE
200 ml kookoskermaa
2 dl cashewpähkinöitä
137 g ananasmurskaa
1  1/2 dl kookosöljyä
1.
Laita täytteeseen tulevat pähkinät likoamaan veteen.
2.
Valmista pohja hienontamalla cashewpähkinät silppurilla tai blenderillä. Poista taateleista kivet ja soseuta tasaiseksi. Sekoita taatelisose pähkinäjauheen kanssa ja lisää vesi. Painele pohja kakkuvuoan pohjalle ja reunoille vedellä kostutettujen sormien avulla.
3.
Valmista sitruunahillo raastamalla sitruunan kuori kattilaan. Purista joukkoon mehu ja lisää sokeri. Sekoita perunajauhot veteen. Keitä seosta kunnes sokeri on sulanut kunnolla. Lisää perunajauhovesi samalla sekoittaen ja anna hillon paksuuntua. Jäähdytä.
 4.
Valmista täyte mittaamalla kerma, valutetut pähkinät, ananas ja sulatettu kookosöljy blenderiin. Soseuta tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Lusikoi pintaan sitruunahilloa ja sekoita hiukan täytteen joukkoon. Anna jähmettyä pakastimessa vähintään tunnin ajan tai pidempään jääkaapissa.

8 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s